Sekite mus Facebook'e!
Troškinti kopūstai yra klasikinis rudens patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras arba pagrindinis patiekalas. Iškepti kopūstai gali būti patiekiami kaip garnyras su mėsos patiekalais, bulvių koše ar netgi naudojami kaip pyragų įdaras.

Sudedamosios dalys:
1 maža kopūsto galva, susmulkinta
1 svogūnas, supjaustytas
1 morka, sutarkuota
2 šaukštai pomidorų pastos
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
druskos pagal skonį maltų
juodųjų pipirų pagal skonį
augalinio aliejaus kepimui
vandens blanširavimui
Paruošimas:
Pradėkite nuo kopūstų paruošimo. Supjaustykite juos mažais gabalėliais ir kelias minutes blanširuokite verdančiame vandenyje, kad išnyktų būdingas kvapas. Tada nukoškite kopūstus kiaurasamtyje. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną iki auksinės rudos spalvos.

Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar kelias minutes, kol suminkštės. Kai daržovės suminkštės, sudėkite pomidorų pastą, papriką, cukrų ir išmaišykite. Tada sudėkite paruoštus kopūstus, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol kopūstai suminkštės ir išskirs sultis. Apkepę juos su svogūnais ir morkomis, patiekalas įgaus malonų aromatą ir sodrų skonį.

Jei pageidaujate, galite netgi konservuoti kopūstus žiemai. Tiesiog sudėkite juos į stiklainius ir sterilizuokite.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

