Sekite mus Facebook'e!
Tai gana senas patiekalas, kurį daugelis nesąžiningai pamiršo – kopūstų lapai tešloje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kopūstas, kopūsto galva;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– druskos, pipirų pagal skonį;
– miltai, 4 šaukštai;
– majonezas, 4 šaukštai.
Kopūstą išardome į lapus arba išpjauname kotelį ir verdame 3 – 5 minutes verdančiame pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti.
Kiaušinius sumaišykite su majonezu ir miltais, druska ir pipirais pagal skonį.
Kopūsto lapus supjaustykite mažais gabalėliais.
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje.
Kiekvieną kopūsto lapo gabalėlį pamerkite į tešlą ir kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Į tešlą galite įberti smulkintų krapų arba pabarstyti paruoštus lapelius krapais ir česnakais, perspaustais per presą. Labai skanu šį patiekalą patiekti su grietinės padažu su raugintais agurkais, sutarkuotais smulkia tarka ir smulkintu česnaku bei krapais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
