Sekite mus Facebook'e!
Kopūstai yra universali daržovė, iš kurios galima paruošti daug įvairių patiekalų. Daugelis žmonių mano, kad ši daržovė tinka tik sriuboms ir salotoms. Tačiau iš kopūstų galima gaminti net kotletus.
Žinoma, kopūstų kotletų skonis skirsis nuo mėsos kotletų. Vis dėlto šis patiekalas taip pat turi teisę tapti gardžia vakariene ant jūsų stalo.
Kopūstai kartu su svogūnais, prieskoniais ir grietine sukuria labai įdomų skonių balansą. Saldūs kopūstai maišomi su keptais svogūnais, pikantiškais prieskoniais ir švelnia grietine. Tai geras būdas nustebinti namiškius nauju neįprastu patiekalu.
Kopūstų kotletus galima patiekti su įvairiais garnyrais. Geriausiai tinka bulvių košė arba daržovių salotos.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudėtis: kopūstai – 500 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 60 g;
- Chmeli suneli – 1 šaukštelis;
- petražolių – 1 šaukštelis;
- Kildinimo medžiaga – 1/2 šaukštelio;
- ciberžolė – ¼ šaukštelio;
- Rūkytos paprikos – ¼ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ¼ šaukštelio;
- Druska.
Kopūstų kotletų paruošimas:
Kopūstus galima smulkiai supjaustyti kombainu arba trintuvu. Jei kopūstai tankūs, juos suberkite į vandenį ir užvirę virkite 7 minutes. Tuo metu kopūstus galite pasūdyti ir įberti juodųjų pipirų
. Į dubenį įmuškite kiaušinius, į kiaušinius suberkite smulkia tarka sutarkuotą svogūną, sumaišykite. Kopūstus palikite nuvarvintus, kad atvėstų
. Į kiaušinius ir svogūnus įberkite druskos, apynių, ciberžolės, rūkytos paprikos, petražolių ir džiovintų česnakų. Į mišinį sudėkite kopūstus ir išmaišykite
. Į daržovių masę supilkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite porcijas daržovių faršo.

Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol paruduos. Kotletus sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.

Daržovių kotletus patiekite su grietine. Tai paprastas ir greitas kopūstų patiekalas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


