Keptos vištienos šlaunelės su kopūstais – tai patiekalas, kuriame dera praktiškumas, sodrus skonis ir namų jaukumas. Dėl darnaus mėsos ir daržovių derinio jis tinka tiek kasdienėms šeimos vakarienėms, tiek savaitgaliui. Vištienos šlaunelės išlieka sultingos dėl natūralių riebalų ir tinkamo temperatūros režimo, o kopūstai – minkšti ir kvapnūs, sugėrę mėsos sultis, prieskonius ir prieskonius.
Patiekalo nereikia nuolat stebėti, o rezultatas visada būna stabilus ir skanus. Be to, jį lengva pritaikyti prie šeimos skonio, pridedant morkų, bulvių, česnakų ar prieskoninių žolelių.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų;
- čiobreliai;
- vištienos prieskoniai;
- sviestas;
- kopūstai – 1 kopūstas;
- raudonasis svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- česnakas – skiltelė;
- daržovių prieskoniai;
- džiovintos žolelės;
- ciberžolė;
- pomidorų pasta – 2 šaukštai;
- vandens – 200 ml.
Keptų vištienos šlaunelių su kopūstais paruošimas:
Vištienos šlauneles patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais, vištienai skirtais prieskoniais, palikite 20 min. Ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir kepkite šlauneles 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Tuo metu
ne per smulkiai supjaustykite kopūstus
.
Kopūstus sudėkite į kepimo skardą, raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais ir sudėkite kartu su kopūstais
. Morkas ir česnaką supjaustykite plonais apskritimais ir sudėkite kartu su kopūstais bei svogūnais
.
Į daržoves suberkite prieskonius, džiovintas žoleles, ciberžolę ir pomidorų pastą, viską užpilkite vandeniu ir išmaišykite.
Iškeptas šlauneles
sudėkite
ant daržovių lysvės ir užpilkite sultimis iš po iškeptos mėsos
.

Uždenkite kepimo skardą įmirkytu pergamentu bei folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Rezultatas – sultingas, burnoje tirpstantis patiekalas. Tai puiki vakarienė didelei šeimai, į kurią įeina pagrindinis patiekalas ir garnyras prie jo.