Sekite mus Facebook'e!
Daržovių paplotėliai dažnai nesiskiria nuo mėsos paplotėlių. Ypač jei naudojate mano receptą. Čia viską pagaminti paprasta ir greita, o jūs gausite apetitiškus ir sočius pietus ar vakarienę.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
kopūstų, 1 vnt;
cukinijos arba cukinijos, 1 vnt;
kiaušinis, 1 vnt;
duona, 4 riekelės;
džiūvėsėlių;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, augalinis aliejus.
Kepimo procesas
Paimkite didelę cukiniją, kopūstą – su sultingais lapais.
Kopūstus smulkiai ir plonai
supjaustykite
, troškinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka
. Sudėkite cukiniją į kopūstus ir išmaišykite
. Svogūną supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į kopūstus
. Česnaką susmulkinkite pagal skonį ir sudėkite į kopūstus
.
Daržoves nustumkite atgal į keptuvę, kad atsirastų vieta, kur susikauptų sultys.
Į šias sultis sudėkite batono griežinėlius – jie puikiai įsigers.
Suminkštėjusį batoną galima susmulkinti trintuvu ir sumaišyti su atvėsusiais kopūstais.
Įdėkite kiaušinių, pipirų ir prieskonių pagal skonį, gerai išmaišykite.
Patarimas: jei masė gaunasi skysta, galima įberti miltų arba manų kruopų.
Suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose
. Kad būtų lengviau formuoti, sudrėkinkite rankas augaliniame aliejuje.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių
.

Šį skanėstą patiekiu su bulvių koše, virtais ryžiais, taip pat galite pasigaminti įvairių padažų. Kaip aromatingą priedą galite įdėti grybų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


