Sekite mus Facebook'e!
Tikrai niekada neragavote tokių gardžių kopūstų. Kreminiai, sūrio skonio, su traškia plutele viršuje – jie gali lengvai tapti jūsų naujuoju mėgstamiausiu patiekalu. Parodysime jums du paprastus receptus iš karto: pirmiausia kepsime kopūstus grietinėlėje su sūriu ir čiobreliais, o tada pagaminsime sočius sumuštinius su įdaru.
Kopūstų sumuštinis

Sudedamosios dalys:
Kopūstai – 200 g
Žalieji svogūnai – 2 šakelės
Kiaušinis – 1 vnt.
Miltai – 2 šaukštai.
Druska – 0,5 šaukštelio.
Juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
Čili milteliai – 0,25 arb. šaukštelio.
Vanduo — 50 ml
Sviestas – 0,5 šaukšto.
Pomidoras — 1 vnt.
Mortadela arba dešra – 3 griežinėliai
Provolonės sūris arba kitas – 3 griežinėliai
Petražolės – neprivaloma
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstą, smulkiai supjaustykite laiškinį svogūną. Dubenyje sumaišykite kopūstą, svogūną, kiaušinį, miltus, druską, pipirus, čili pipirą ir vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mišinį, išlyginkite ir kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes. Apverskite, kepkite dar 3–4 minutes.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlių, dešrelių griežinėlių ir lengvai pasūdykite. Uždenkite sūrio griežinėliais, uždenkite dangčiu ir virkite 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Sūrio kopūstai grietinėlėje

Sudedamosios dalys:
Baltieji kopūstai – 1 vidutinė galva
Sviestas – 2 šaukštai.
Svogūnas — 1 vnt.
Druska – pagal skonį
Juodieji pipirai – pagal skonį
Balzaminis actas – 1 valgomasis šaukštas.
Jautienos sultinys – 120 ml
Riebi grietinėlė – 240 ml
Šviežias čiobrelis – kelios šakelės arba džiovintas – 0,5 arb. šaukštelio.
Gruyère sūris tarkuotas – 200 g
Paruošimas:
Kopūstą supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir kepkite kopūstą po 5–6 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite.
Toje pačioje keptuvėje likusiame aliejuje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės, pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite likusį šaukštą aliejaus, supilkite balzaminį actą ir kepkite dar 7 minutes, kol svogūnas taps tamsiai auksinės spalvos.
Kopūstus sudėkite atgal į keptuvę, supilkite sultinį, grietinėlę, įberkite čiobrelių ir juodųjų pipirų. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 205 °C temperatūroje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
Pagal šiuos receptus paruošti kopūstai pasirodo aromatingi, švelnūs ir gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas arba kaip sotus užkandis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


