Sekite mus Facebook'e!
Kotletai laikomi vienu populiariausių mėsos patiekalų pasaulyje. Šis gana skanus ir sotus prancūzų virtuvės šefų kūrinys greitai paplito visame pasaulyje. Kotletų receptų modifikacijų, papildymų ir pakeitimų yra daugybė. Kiekviena šalis sugebėjo atrasti savitą šio patiekalo gaminimo būdą, ir
netgi atsirado vietos gaminimo algoritmams, į kuriuos neįtraukta mėsa. Tai puikus būdas vegetarams prisijungti prie prancūzų virtuvės. Kotletai gali būti gaminami ne tik iš kiaulienos, jautienos ir vištienos. Gana skanu šį patiekalą atkurti iš daržovių.
Pasigaminkime įdomių kotletų iš kopūstų ir bulvių.
Daržovių kotletų ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Pekino kopūstai – vnt;
- miltai – 3 šaukštai;
- svogūnas – vnt.;
- džiūvėsėliai – 100 g;
- morkos – vnt;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
- paprikos – vnt.
Daržovių kotletų paruošimas:
Bulves nulupkite nuo odelės ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Bulves sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol bus paruoštos
. Kopūstus padalyti į atskirus lapus, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 min. Iš bulvių nukoškite vandenį ir sutrinkite jas trintuvu
. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol taps permatomas. Sutarkuokite morkas, išimkite paprikų vidų ir supjaustykite nedideliais kubeliais
. Sudėkite morkas ir paprikas į keptuvėje kepamus svogūnus, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Apkeptas daržoves įmaišykite į bulves, gerai išmaišykite.
Iš minkštų kopūstų lapų išpjaukite šerdį, ant kiekvieno lapo uždėkite įdaro.
Į lakštus suvyniokite bulvių mišinį, suformuokite vokus.
Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, įmaišykite trynį ir baltymą. Kopūstų kotletus pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletus, kol jie taps auksinės spalvos.
Rezultatas – skanūs kotletai be mėsos.
Tai geras būdas pakeisti kenksmingą gyvulinį maistą kuo nors lengvesniu.
