Sekite mus Facebook'e!
Troškinys yra paprastas patiekalas, kuriuo vienu metu galima pamaitinti didelę šeimą. Tai tinkamiausias patiekalas vakarienei. Yra daugybė jo paruošimo receptų. Kiekvienas jų yra unikalus, turintis savitą prieskonį.

Šis patiekalas atsirado kaip vakarienės variantas, kad per trumpą laiką būtų galima pamaitinti visą didelę šeimą. Tiesiog surinkti likučiai, sujungti ir iškepti pasirodė esą skanus patiekalas. Dabar troškiniai yra kažkas rafinuotesnio, bet kartu yra daug paprastų receptų, kuriuos galima paruošti turint ribotą biudžetą. Štai tokio patiekalo pavyzdys:
- 500 g baltagūžių kopūstų;
- 50 g sūrio;
- 2 kiaušiniai;
- svogūnai: 1;
- 80 g grietinės;
- morkos;
- vištienos filė;
- 1,5 šaukštelio druskos.
Patiekalo paruošimas:

Kopūstus susmulkinkite ne per smulkiai. Šiek tiek sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite į patogų indą. Į jį įmuškite kiaušinius.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Filė supjaustykite mažais gabalėliais. Įpilkite 50 g grietinės ir išmaišykite, kad viskas joje įsigertų.

Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Perkelkite į ją kotletą, tolygiai paskirstykite ir sutankinkite. Paviršių aptepkite likusia grietine. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant viršaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite patiekalą 45 minutes. Gausite sotų, sveiką, dietinį patiekalą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
