Sekite mus Facebook'e!
Netrukus prasidės grybų sezonas, o sumanios šeimininkės pradės juos konservuoti žiemai. Tai labai skanus patiekalas, kurį mėgsta daugelis žmonių. Grybus galima patiekti prie šventinio stalo, taip pat jų galima dėti į įvairius patiekalus. Paskubėkite užsirašyti receptą
:
- Grybai pagal skonį;
- Geriamasis vanduo – 2000 ml;
- Virtuvės druska – 60 g;
- Cukrus – 60 g;
- acto esencija – 1 valgomasis šaukštas;
- Pipirų pipirai – 1 arbatinis šaukštelis;
- lauro lapai – 8 vienetai;
- Saldieji pipirai;
- Gvazdikėliai.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais grybus.
- Virkite juos vandenyje apie 20 minučių. Po to juos nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Vandenyje ištirpinkite prieskonius, sudėkite grybus ir virkite apie dvidešimt minučių nuo užvirimo.
- Sudėkite grybus į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Marinato kiekio užtenka 7 arba 8 litrų kibirui, gryno. Gavėjo stiklainyje marinato lieka nedaug, ir tai yra gerai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


