Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Konservuoti grybai žiemai – paprastas ir skanus receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Netrukus prasidės grybų sezonas, o sumanios šeimininkės pradės juos konservuoti žiemai. Tai labai skanus patiekalas, kurį mėgsta daugelis žmonių. Grybus galima patiekti prie šventinio stalo, taip pat jų galima dėti į įvairius patiekalus. Paskubėkite užsirašyti receptą

:

  • Grybai pagal skonį;
  • Geriamasis vanduo – 2000 ml;
  • Virtuvės druska – 60 g;
  • Cukrus – 60 g;
  • acto esencija – 1 valgomasis šaukštas;
  • Pipirų pipirai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • lauro lapai – 8 vienetai;
  • Saldieji pipirai;
  • Gvazdikėliai.

Žingsnis po žingsnio receptas:

  1. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais grybus.
  2. Virkite juos vandenyje apie 20 minučių. Po to juos nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  3. Vandenyje ištirpinkite prieskonius, sudėkite grybus ir virkite apie dvidešimt minučių nuo užvirimo.
  4. Sudėkite grybus į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Marinato kiekio užtenka 7 arba 8 litrų kibirui, gryno. Gavėjo stiklainyje marinato lieka nedaug, ir tai yra gerai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *