Sekite mus Facebook'e!
Netrukus prasidės grybų sezonas, o sumanios šeimininkės pradės juos konservuoti žiemai. Tai labai skanus patiekalas, kurį mėgsta daugelis žmonių. Grybus galima patiekti prie šventinio stalo, taip pat jų galima dėti į įvairius patiekalus. Paskubėkite užsirašyti receptą
:
- Grybai pagal skonį;
- Geriamasis vanduo – 2000 ml;
- Virtuvės druska – 60 g;
- Cukrus – 60 g;
- acto esencija – 1 valgomasis šaukštas;
- Pipirų pipirai – 1 arbatinis šaukštelis;
- lauro lapai – 8 vienetai;
- Saldieji pipirai;
- Gvazdikėliai.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais grybus.
- Virkite juos vandenyje apie 20 minučių. Po to juos nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Vandenyje ištirpinkite prieskonius, sudėkite grybus ir virkite apie dvidešimt minučių nuo užvirimo.
- Sudėkite grybus į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Marinato kiekio užtenka 7 arba 8 litrų kibirui, gryno. Gavėjo stiklainyje marinato lieka nedaug, ir tai yra gerai.
