Sekite mus Facebook'e!
Mieli draugai, šiandien norėčiau pasidalinti su jumis nuostabiu receptu: spurgos su kondensuotu pienu. Mano vaikai jas tiesiog dievina. Dažnai naudoju jas kaip pagrindinį vaikų gimtadienių vakarėlių elementą. Jos labai patinka, kartais net reikia greitai permaišyti tešlą. Išbandykite jas ir šis patiekalas taps nuolatiniu jūsų virtuvės patiekalu.

Sudedamosios dalys:
- miltai – 1 puodelis;
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- kondensuotas pienas – 200 gramų;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- augalinis aliejus – kepimui;
- cukraus pudra – pabarstymui.
Kondensuoto pieno spurgos. Žingsnis po žingsnio receptas
- Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite kondensuoto pieno ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Tada suberkite kepimo sodą ir miltus (būtinai persijokite miltus). Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Pirmiausia miltus išmaišau šaukštu, o kai jie visiškai susimaišo su ingredientais, išmaišau mikseriu. Taip tešla bus lygesnė ir puresnė.
- Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek pašildykite.
- Šaukštu į spurgas dėkite tešlą, kad susidarytų apvalios spurgos. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, kad jos iškeptų ir nesudegtų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Mūsų kondensuoto pieno spurgos paruoštos! Apibarstykite iškeptas spurgas cukraus pudra. Pasirinktinai, po kepimo sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

