Sekite mus Facebook'e!
Sovietinių žmonių šventinio stalo patiekalai buvo įvairūs ir maistingi, o svarbiausia – skanūs. Tie, kurie gyveno SSRS, visada prisimena tą laiką kaip geriausią savo gyvenimo laikotarpį, nepaisant griežtų apribojimų šalyje ir periodiško pinigų trūkumo. Daugelis vis dar prisimena salotas, kurios visada buvo ruošiamos bet kokiai šventei.
Populiarios salotos iš SSRS laikų
Olivier arba žiemos salotos

Sovietų Sąjungos laikais šios salotos dažnai buvo vadinamos „žieminėmis“ dėl produktų, kuriuos buvo galima įsigyti nepriklausomai nuo sezono. Tai reiškia, kad jas galima paruošti bet kuriuo patogiu metu.
Produktai:
- bulvės – 3 vnt.;
- morkos – 1 vnt.;
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- svogūnas – 1 vnt.;
- marinuoti agurkai – 3 vnt.;
- konservuoti žirneliai – 1 skardinė;
- Daktaro dešra – 300 g;
- majonezas – 2-4 šaukštai. šaukštai.
Paruošimas:
Pirmiausia reikia paruošti visus ingredientus. Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius, kol visiškai išvirs. Supjaustykite visus salotų ingredientus kubeliais, sudėkite žirnelius, majonezą, druską ir pipirus pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Sūris su česnaku

Vieni tai laiko salotomis, kiti tepa ant duonos, ir tai pasirodo esąs puikus užkandis. Bet kokiu atveju, tai greita ir skanu. O TSRS laikais šios salotos dėl ekonomiškumo dažnai buvo vadinamos „žydiškomis“. Minimalus prieinamų produktų kiekis, ir galiausiai labai skanus patiekalas.
Produktai:
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- lydytas sūris – 3 vnt.;
- česnako – 3 skiltelės ir 3–4 šaukštai majonezo.
Paruošimas:
Dabar reikia sutarkuoti lydytą sūrį ir virtus kiaušinius, įdėti smulkinto česnako, majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Kokias salotas namų šeimininkės mėgsta gaminti 2020 m.
Žinoma, SSRS laikų salotos neprarado savo populiarumo ir mūsų laikais. Vienos išliko nepakitusios sudedamosiomis dalimis, kitos šiek tiek pasikeitė. Tačiau kiekviena šeimininkė ras porą dešimčių salotų, kurias galima drąsiai dėti ant šventinio stalo.
Salotos „Glutton“

Šios salotos šiek tiek primena „Olivier“, tačiau skiriasi nuo jų pagrindiniu komponentu – kepenėlėmis arba mėsa (vištiena arba jautiena). Jos labai sočios ir greitai išverda.
Produktai:
jautiena – 150 g;
morkos ir svogūnai – po 100 g;
marinuoti agurkai – 100–120 g;
majonezas – 4-5 šaukštai, druska ir pipirai pagal skonį.
Paruošimas:
Mėsą reikia virti 1–1,5 valandos. Svogūną ir morką supjaustykite juostelėmis arba kubeliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Marinuoti agurkai ir virta mėsa taip pat supjaustomi juostelėmis. Tada įdėkite majonezo, druskos, pipirų ir išmaišykite.
Šiais laikais kiekviena namų šeimininkė gali nustebinti dideliu įvairių salotų pasirinkimu. TSRS laikais tokio produktų pasirinkimo nebuvo, todėl salotos ant šventinio stalo buvo praktiškai vienodos.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
