Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokios salotos buvo būtinos ant kiekvienos sovietinės šeimos stalo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietinių žmonių šventinio stalo patiekalai buvo įvairūs ir maistingi, o svarbiausia – skanūs. Tie, kurie gyveno SSRS, visada prisimena tą laiką kaip geriausią savo gyvenimo laikotarpį, nepaisant griežtų apribojimų šalyje ir periodiško pinigų trūkumo. Daugelis vis dar prisimena salotas, kurios visada buvo ruošiamos bet kokiai šventei.

Populiarios salotos iš SSRS laikų

Olivier arba žiemos salotos

Sovietų Sąjungos laikais šios salotos dažnai buvo vadinamos „žieminėmis“ dėl produktų, kuriuos buvo galima įsigyti nepriklausomai nuo sezono. Tai reiškia, kad jas galima paruošti bet kuriuo patogiu metu.

Produktai:

  • bulvės – 3 vnt.;
  • morkos – 1 vnt.;
  • kiaušiniai – 4 vnt.;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • marinuoti agurkai – 3 vnt.;
  • konservuoti žirneliai – 1 skardinė;
  • Daktaro dešra – 300 g;
  • majonezas – 2-4 šaukštai. šaukštai.

Paruošimas:

Pirmiausia reikia paruošti visus ingredientus. Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius, kol visiškai išvirs. Supjaustykite visus salotų ingredientus kubeliais, sudėkite žirnelius, majonezą, druską ir pipirus pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Sūris su česnaku

Vieni tai laiko salotomis, kiti tepa ant duonos, ir tai pasirodo esąs puikus užkandis. Bet kokiu atveju, tai greita ir skanu. O TSRS laikais šios salotos dėl ekonomiškumo dažnai buvo vadinamos „žydiškomis“. Minimalus prieinamų produktų kiekis, ir galiausiai labai skanus patiekalas.

Rekomenduojame:  Kaip valyti plastikinius indus, kad jie atrodytų kaip nauji

Produktai:

  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • lydytas sūris – 3 vnt.;
  • česnako – 3 skiltelės ir 3–4 šaukštai majonezo.

Paruošimas:

Dabar reikia sutarkuoti lydytą sūrį ir virtus kiaušinius, įdėti smulkinto česnako, majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.

Kokias salotas namų šeimininkės mėgsta gaminti 2020 m.

Žinoma, SSRS laikų salotos neprarado savo populiarumo ir mūsų laikais. Vienos išliko nepakitusios sudedamosiomis dalimis, kitos šiek tiek pasikeitė. Tačiau kiekviena šeimininkė ras porą dešimčių salotų, kurias galima drąsiai dėti ant šventinio stalo.

Salotos „Glutton“

Šios salotos šiek tiek primena „Olivier“, tačiau skiriasi nuo jų pagrindiniu komponentu – kepenėlėmis arba mėsa (vištiena arba jautiena). Jos labai sočios ir greitai išverda.

Produktai:

jautiena – 150 g;

morkos ir svogūnai – po 100 g;

marinuoti agurkai – 100–120 g;

majonezas – 4-5 šaukštai, druska ir pipirai pagal skonį.

Paruošimas:

Mėsą reikia virti 1–1,5 valandos. Svogūną ir morką supjaustykite juostelėmis arba kubeliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Marinuoti agurkai ir virta mėsa taip pat supjaustomi juostelėmis. Tada įdėkite majonezo, druskos, pipirų ir išmaišykite.

Rekomenduojame:  Kaip teisingai virti grybus - paprastas receptas

Šiais laikais kiekviena namų šeimininkė gali nustebinti dideliu įvairių salotų pasirinkimu. TSRS laikais tokio produktų pasirinkimo nebuvo, todėl salotos ant šventinio stalo buvo praktiškai vienodos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.