Sekite mus Facebook'e!
Mano močiutė juos dažnai gamindavo. Vaikystės skonis!

Ingredientai :
-500 ml pieno
-2 valg. š. grietinės
-30 g sviesto -200
ml saulėgrąžų aliejaus
-2 valg. š. cukraus
-1 arb. š. druskos
-10 g mielių
-1 kg miltų
Paruošimas :
1. Į stiklinę įpilkite 1/3 vandens, įberkite šiek tiek cukraus , suberkite mieles, uždenkite lėkštute. Mielės turi pakilti iki dangtelio.
2. Minkykite tešlą, suberdami visus ingredientus ir mieles.
3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu, paminkykite, kai pakils, ir taip pakartokite 3 kartus. Tešla taip turėtų pastovėti apie 2 valandas.
4. Iškočiokite sluoksnį į 1–1,5 cm storio, supjaustykite kvadratėliais, uždenkite rankšluosčiu. Jie turėtų taip gulėti apie 20 minučių – ne daugiau, ne mažiau.
5. Kepkite verdančiame augaliniame aliejuje.
Mėgaukitės maistu!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

