Sekite mus Facebook'e!
Be druskos, kai kurios namų šeimininkės į vandenį, kuriame verdami kiaušiniai, įberia acto arba sodos, kad šie nesuskiltų ir neišbėgtų turinys. O kai kurios netgi įmeta degtukų ar dantų krapštukų. Mes jums papasakosime, kodėl kiaušiniai verdami tokiu būdu.
Kas yra šis metodas?
Šis metodas veikia, bet jo negalima tiesiogiai paaiškinti. Tai daroma siekiant išvengti baltymų išsiliejimo iš įskilusio kiaušinio kepimo metu. Greičiausiai daugelis susidūrė su šia nemalonia problema, tai gali nutikti net ir dėl nedidelio įtrūkimo lukšte.
Kai kuriems žmonėms patinka net kiaušiniai su išbėgančiais baltymais. Tačiau kartais reikia patiekti gražius ir lygius užkandžius, o įtrūkimai gali juos sugadinti.
Kad išvengtų šios problemos, kai kurios namų šeimininkės į vandenį įpila acto arba sodos, tačiau šie metodai reiškia gana vertingų ingredientų, kurie gali būti reikalingi virtuvėje, švaistymą.

Kodėl mesti degtukus į vandenį su virtais kiaušiniais
Patyrusios namų šeimininkės susidūrė su panašia problema ir rado sprendimą, kuriam nereikia švaistyti vertingų ingredientų. Į keptuvę, kurioje verdami kiaušiniai, tereikia įmesti 4–5 degtukus. Iš pradžių tai gali atrodyti kaip kažkokia nesąmonė, bet iš tikrųjų šis metodas veikia, galbūt geriau nei visi kiti.
Iš principo galite naudoti dantų krapštukus, nes jie suteikia tą patį efektą. Ir geriau naudoti apdegusius degtukus, kad siera nesudegtų kartu su kiaušiniais. Dabar po naudojimo jų negalima išmesti, o sudėti į dėžutę, kad vėl būtų galima patiekti.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
