Sekite mus Facebook'e!
Restoranų virėjai naudoja keletą gudrybių, kad kruopos sriuboje neišvirtų ir sultinys išliktų skaidrus. Šias gudrybes galima naudoti ir namuose.

Restoranuose pirmasis visada atrodo gražiai: sultinys skaidrus, kruopos prie kruopų. Ir visa tai todėl, kad patiekalo sudedamosios dalys verdamos atskirai. Tik prieš patiekiant sujungiami į patiekalą.
Pabandykime išvirti paprastą ryžių sriubą su vištiena. Ji bus graži, skaidri ir soti.
Pradėkime virti:
Kad gautume stiprų sultinį, mėsą reikia virti kelias valandas ant silpnos ugnies. Į mėsą reikia įdėti žolelių. Baigiant virti, būtinai perkoškite.

Kol sultinys verda, reikia išsaugoti daržoves. Jos dedamos pabaigoje. Jas reikia pavirti 5 minutes, kad sultinys įgautų kvapą, skonį ir spalvą. Per tą laiką reikia paruošti žalumynus.
Paskutinis dalykas, kurį reikia įdėti, yra virti ryžiai, kurių reikia įdėti lygiai tiek, kiek reikia sultinio kiekiui. Kruopščiai išmaišykite ir palaukite, kol užvirs. Kai tik pradės kilti burbuliukai – nukelkite nuo ugnies. Į puodą supilkite žoleles ir česnakus ir palikite 15 minučių pastovėti. Patiekalas paruoštas. Jis bus gražus, sotus, kvapnus.

Panašiai ruošiamos sriubos su kitais įdarais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
