Sekite mus Facebook'e!
Apskritai lašiniai naudingi ne tik seniems žmonėms – jie naudingi visiems be išimties. Netikėkite pseudomitybos specialistais, teigiančiais, kad lašiniai yra grynas cholesterolis. Jie pamiršta paaiškinti, kad tik termiškai apdoroti – kepti ar virti – lašiniai gali padidinti cholesterolio kiekį. Šie procesai „nužudo” visas gyvas produkto ląsteles ir paverčia jas tiesiog riebalais, kurie bus kenksmingi sveikatai.
Lašiniai, kaip ir medus, –
tai
„gyvi” produktai, kurie nesukaupia riebalų mūsų ląstelėse, jie duoda tik naudingų medžiagų, o jų likučiai pašalinami iš organizmo. Tačiau tai nereiškia, kad dabar pat galite bėgti prie šaldytuvo ir suvalgyti kilogramą taukų ar litrą medaus.
Kiaulės taukuose yra tokių naudingų medžiagų kaip oleino ir arachidono rūgštys, dėl kurių normalizuojasi ir gerėja lipidų apykaita, jos padeda sureguliuoti širdies veiklą, gerina kraujagyslių būklę. Lašiniuose esantys vitaminai (A, E, D) gerina organizmo būklę ir didina imuniteto lygį.

Šis produktas naudingas bet kokio amžiaus žmonėms, tačiau paros dozė yra apie 30 g. Jei gyvenate labai aktyvų gyvenimo būdą, galite suvalgyti daugiau, bet ne kasdien. Kiaulės taukai yra labai reikalingas energijos šaltinis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


