Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių į kriauklę pila karštą vandenį, kad pašalintų užsikimšimą. Tačiau specialistai nerekomenduoja taip valyti
. Ar galima pilti verdantį vandenį į kriauklę, viskas priklauso nuo medžiagų, iš kurių pagamintas nuotekų vamzdis. Jei vamzdžiai metaliniai, jie gali atlaikyti verdantį vandenį, o PVC vamzdžiai gali neatlaikyti tokios aukštos temperatūros. Šiais laikais beveik visi turi PVC vamzdžius, todėl plautuvėms valyti neverta naudoti verdančio vandens. Tokie vamzdžiai gali atlaikyti karštį, bet ne verdantį vandenį. Verdantis vanduo gali suminkštinti vamzdžius ir juos ištirpdyti. Vamzdžių jungtys yra užsandarintos klijais, kurie veikiant aukštai temperatūrai gali ištirpti. Taip pat verta pasirūpinti pačia kriaukle. Jei ji pagaminta iš keramikos, veikiama verdančio vandens ji gali sutrūkinėti
. Liedami verdantį vandenį į kriauklę, paprasčiausiai perkelsite riebalus ir maisto atliekas toliau vamzdynu ir jos gali susikaupti ant sienelių.
Liejant verdantį vandenį į vamzdį, užsikimš tik dar labiau ir didesni kamščiai, kuriuos gali sutvarkyti tik santechnikas.
Vamzdžius galite išvalyti verdančiu vandeniu, tačiau jums reikės labai daug karšto vandens. Be to,
galite
sugadinti vamzdžius ir užsikimšimo neatsikratysite
. Užsikimšimą galite pašalinti plunžeriu arba kabeliu. Kad išvengtumėte užsikimšimo dėl riebalų ir maisto atliekų, geriausia šių produktų nepilti į kriauklę
. Žinokite, kad metaliniai vamzdžiai yra tvirtesni ir patvaresni nei PVC. Liedami verdantį vandenį į kriauklę taip pat galite sau pakenkti, nes ant rankų liks nudegimų. Todėl turėtumėte būti labai atsargūs su verdančiu vandeniu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


