Sekite mus Facebook'e!
Bulvės yra maistingas produktas, kuriame yra daug naudingų medžiagų. Jose yra vitaminų C, B ir PP, mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, magnis, geležis, kalcis ir ląsteliena. Bulvės
gali būti naudingos organizmui, nes padeda normalizuoti medžiagų apykaitą, palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir padeda sumažinti cholesterolio kiekį
. Svarbu bulves tinkamai išvirti, kad būtų išsaugotos jų naudingosios savybės ir kuo mažiau pakenkta
.
Geriausia bulves virti, kepti arba virti garuose. Taip pat bulves galima vartoti su kitais produktais, pavyzdžiui, su malta
mėsa. Papasakosime, kaip kepti bulves su malta mėsa.
Sudedamosios dalys: 1:
- maltos mėsos – 400 g;
- svogūnas – vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- bulvės – 4 vnt;
- sviestas;
- alyvuogių aliejus;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- petražolės – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Bulvių apkepo paruošimas:
Keptuvėje ant augalinio aliejaus apkepkite maltą mėsą. Susmulkinkite svogūnus ir sudėkite į maltą mėsą, kepkite kartu, kol svogūnai suminkštės
. Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į maltą mėsą, išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite maltinukus, sumaišykite ingredientus.
Palikite faršą atvėsti, tuo metu nulupkite ir mažais kubeliais supjaustykite bulves. Bulves lengvai apkepkite svieste ir alyvuogių aliejuje
. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, smulkiai sukapokite petražoles
.
Petražoles suberkite į kiaušinius ir išmaišykite. Į bendrą mišinį sudėkite maltą mėsą, supilkite kiaušinių masę ir sumaišykite komponentus.
Kepkite apkepą po dangčiu, kol kiaušiniai sustings.
Iškepusį apkepą galite apibarstyti sūriu.
Gausite sotų ir paprastą maltos mėsos ir bulvių patiekalą.
