Sekite mus Facebook'e!
Paprastas maltos mėsos pyragas, kuriam vietoj tešlos naudosime ploną pitos duoną. Galite naudoti bet kokią jums patinkančią maltą mėsą, taip pat sūrį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
maltos mėsos, 900 g;
– pitos, 2 lakštai;
– svogūno, 1 vnt; –
kiaušinių, 3 vnt;
– sūrio, 150 g;
– grietinės, 200 g; –
druskos, pipirų, prieskonių mėsai, žolelių.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska, prieskoniais, mėsos prieskoniais ir smulkintu svogūnu, smulkintais žalumynais,
išmaišykite
.
Sutarkuokite sūrį ir pusę jo supilkite į maltą mėsą, išmaišykite.
Dalį maltos mėsos dėkite ant pitos, tolygiai paskirstykite ir suvyniokite
suktinuką
. Tą patį padarykite su antrąja pita
. Apskritą kepimo formą patepkite aliejumi ir išklokite suktinukus sraigėmis
.
Įdarui sumaišykite kiaušinius su grietine
.
Pripildykite suktinukus į formą. Apibarstykite likusiu sūriu
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 1 valandą, kol paruduos.

Išsamus vaizdo įrašas su receptu:
Patarimas: paimkite ilgą pitą, kad galėtumėte susukti ilgus suktinukus. Į įdarą taip pat galite įdėti žolelių.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


