Sekite mus Facebook'e!
Blynai tapo mūsų virtuvės dalimi. Tai patiekalas, žinomas beveik kiekvienam pasaulyje. Tačiau prieš tapdami tokiais, kokiais yra šiandien, blynai turėjo nueiti gana sunkų kelią.
Pirmieji žmonės blynus kepė senovėje. Anuomet nebuvo tikslaus šio patiekalo kepimo standarto. Todėl blynai galėjo būti bet kokios formos ar dydžio. Senovinių blynų storis taip pat labai skyrėsi nuo plonų blynų, kuriuos kepame šiandien.
Blynai buvo kepami iš grikių miltų, įdėjus mielių.
Žodžiu, blynai buvo visiškai kitokie nei patiekalas, kokį juos įsivaizduojame šiandien.
Verta paruošti modernią skanių ir greitų blynų su įdaru ir padažu versiją.
Blynelių su padažu ir įdaru ingredientai:
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt.;
- pienas – litras;
- druska – žiupsnelis;
- miltai – 14 šaukštų l.;
- cukrus — 1⁄2 valg. šaukšto l.;
- sviestas – 50 g;
- svogūnai – vnt.;
- sūris – 100 g;
- morkos – vnt.;
- žalieji svogūnai – krūva;
- grybai – 800 g;
- paprika – vnt.
Blynų su padažu ir įdaru kepimas:
Įmuškite kiaušinius į dubenį, suberkite druską ir cukrų. Plakite kiaušinių mišinį, kol cukrus ištirps. Į kiaušinių mišinį įpilkite 500 ml pieno ir įberkite 11 šaukštų miltų. Minkykite blynų tešlą.
Keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepkite plonus blynelius.
Tada svogūną ir pievagrybius supjaustykite mažais kvadratėliais, o morkas sutarkuokite vidutine tarka.
Pirmiausia keptuvėje pakepinkite svogūną, kol taps permatomas. Į svogūną sudėkite morkas ir grybus ir kepkite, kol skystis iš grybų visiškai išgaruos.
Iš paprikos išimkite visas vidurius ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite laiškinį svogūną ir sudėkite jį į keptuvę su grybais kartu su paprika. Kepkite 3–5 minutes.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ištirpinkite sviestą puode, suberkite miltus ir išmaišykite. Kai mišinys taps vientisas, supilkite pieną. Virkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Kiekvieną blyną aptepkite gautu padažu ir ant viršaus uždėkite keptų daržovių bei grybų. Taip gausite grybais įdarytą blynų pyragą.

Paskutinį blyną pabarstykite sūrio kepure.

Kepkite šį pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Dėl to turime skanų pyragą, pagamintą iš labai neįprastų ingredientų.

Blynas su grybais taps jūsų mėgstamiausiu būdu numalšinti alkį.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


