Sekite mus Facebook'e!
Vištienos šlaunelės kadaise buvo laikomos elgetų maistu, nes šioje vištienos dalyje buvo mažai mėsos, ypač kojose. Tačiau žmonės pamažu atsisakė šio stereotipo. Šiandien vištienos šlaunelės gaminamos net pačiuose prabangiausiuose restoranuose. Vištienos šlaunelėse
yra daug naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Pavyzdžiui, šlaunelėse yra vitaminų A, PP, C ir E, taip pat beta karotino ir folio rūgšties.
Šlaunelės taip pat turi daug jodo ir geležies, kurie svarbūs skydliaukei
. Papasakosime, kaip skaniai troškinti vištienos šlauneles
.
Troškintų vištienos šlaunelių ingredientai:
- Sviestas – 40 g;
- vištienos kojos ir šlaunelės – 2 kg;
- druskos – 22 g;
- juodųjų pipirų – 7 g;
- svogūnai – 300 g;
- grybai – 300 g;
- vištienos sultinys – 500 ml;
- lauro lapai – 8 g;
- čiobreliai – 8 g;
- česnako – 10 g;
- baltasis vynas – 120 ml;
- kapija pipirai – 1 vnt;
- brokoliai – 1 vnt;
- konservuotų kukurūzų – 50 g
- aštriųjų pipirų dribsnių – 5 g;
- ciberžolės – 5 g;
- vandens – 1 litras;
- ryžiai – 200 g;
- grietinėlė – 120 ml.
Troškintų vištienos šlaunelių gaminimas:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių pabarstykite 7 g druskos ir 5 g maltų juodųjų pipirų. Sudėkite kojas į keptuvę su augaliniu aliejumi
ir kepkite kojas ir šlauneles, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Svogūnus supjaustykite plunksnomis, grybus – griežinėliais
. 200 g svogūnų pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės, sudėkite grybus. Į grybus ir svogūnus supilkite sultinį, pabarstykite juodaisiais pipirais, 3 g druskos, įmeskite lauro lapą
. Sultinį
virkite
, kol užvirs, sudėkite čiobrelius ir išspaustą česnaką
.
Grybus ir svogūnus užpilkite vynu ir išmaišykite
. Į sultinio ir vyno mišinį sudėkite iškeptas kojas ir šlauneles. Šlauneles ir kojas troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių.
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūnus, kapijas ir brokolius. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir paprikas.
Į
mišinį
sudėkite brokolius ir konservuotus kukurūzus
. Į daržovių mišinį įberkite 5 g druskos, aštriųjų pipirų dribsnių ir ciberžolės. Ryžius 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje
. Išvirusius ryžius sudėkite į keptuvėje esančias daržoves ir išmaišykite. Iš keptuvės išimkite kojas ir šlauneles su grybais ir svogūnais
. Į grybų padažą su vištienos sultiniu supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
Sudėkite šlauneles ir kojas atgal ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 20 min.
Gauname minkštas sultingas vištienos kojas ir šlauneles padaže bei skanų garnyrą. Prie grietinės padažo ir vištienos šlaunelių tinka ryžiai su daržovėmis.
