Sekite mus Facebook'e!
Tai labai originalus lašinių receptas, kurie gaunasi pikantiški, švelnūs ir minkšti, šiek tiek aštrūs. Jei mėgstate gaminti šį produktą įvairiais būdais, šis tikrai patiks.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- lašinių, 1 kg;
- cukraus, 2 šaukštai;
- druskos, pipirų, imbiero, saldžiosios paprikos, aštriosios paprikos;
- žaliųjų svogūnų, saujos;
- ryžių acto;
- česnakai;
- vandens, 1 puodelis;
- sojų padažas.
Gaminimo procesas
Lašinius galite imti net su mėsos sluoksniu, jis bet kuriuo atveju gaunasi visas minkštas.
Supjaustykite porcijomis, nedideliais gabalėliais.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir supilkite cukrų, įpilkite šiek tiek vandens, kad cukrus greičiau ištirptų ir virstų tiršta mase.
Patarimas: visus prieskonius, česnaką, actą ir sojų padažą dėkite pagal savo skonį.
Svogūnus supjaustyti mažais gabalėliais ir sudėti į keptuvę.
Sudėti česnako skilteles, visus prieskonius
, išmaišyti. Dabar sudėti lašinių gabalėlius
, išmaišyti. Supilti stiklinę vandens, sojų padažą ir actą, išmaišyti.
Uždengti keptuvę dangčiu, sumažinti kaitrą taip. Kad masė šiek tiek užvirtų.

Taip virkite 1 valandą, tada apverskite lašinius ant antros pusės.
Vandens turi būti tiek pat, tad jei jis garuoja, įpilkite dar.
Išimkite lašinius ir perkelkite į garintuvą, kur jie virs dar 30 minučių.

Patarimas: jei neturite garintuvo, lašinius šiek tiek pasūdykite, bet ne marinate, o atvėsinkite.
Poros valandų lašinius padėkite į šaldytuvą.
Supjaustykite juos griežinėliais, gražiai išdėliokite lėkštėje ir patiekite kaip skanų užkandį.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


