Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje: skanus kokosų desertas prie arbatos ar kavos. Brangios konditerijos receptas!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kokosų pyragas – tai švelnios tekstūros ir išraiškingo skonio desertas, kurį sukuria kokosų grietinėlėje mirkyti minkšti pyragaičiai ir intensyvus kokosų skonis.

Šiam pyragui būdingas lengvumas ir neįprastas skonis.

Tokių desertų istorija siekia atogrąžų šalis, kuriose kokosas nuo seno buvo pagrindinis konditerijos gaminių ingredientas. Pavyzdžiui, kokosai buvo aktyviai naudojami kulinarijoje Indijoje, Šri Lankoje ir Filipinuose. Ten jo buvo dedama į kepinius ir kremus, taip sukuriant unikalų skonį ir tekstūrą

. Į Europą kokosai atkeliavo kolonijiniu laikotarpiu. XIX a. kokosų drožlės buvo plačiai naudojamos pyragams ir pyragaičiams, suteikdamos jiems egzotiškumo

. Šiandien kokosų pyragas dėl savo neįprasto skonio ir patrauklios išvaizdos populiarus daugelyje pasaulio šalių.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 175 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • obuolių sidro acto – 1 šaukštelis;
  • miltai – 180 g;
  • raugas – 10 g;
  • kokoso drožlės – 160 g;
  • pienas – 100 ml.

Ingredientai mirkymui:

  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • grietinėlė – 50 ml;
  • pieno – 50 ml;
  • tarkuotas kokosas.
Rekomenduojame:  Sultingų kreminių kotletų paslaptis. Šį receptą sužinojau kulinarijos kursuose

Kokosų pyrago paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, išplakite mikseriu iki purumo. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir obuolių sidro actą, plakite dar 10 s.

Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite viena kryptimi, kad susidarytų tiršta tešla. Į

tešlą

supilkite kokoso drožles ir pieną ir išmaišykite

. 28×28 cm dydžio kepimo indą

išklokite

kepimo pergamentu ir supilkite į jį tešlą. Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Mirkymui cukrų sumaišykite su grietinėle ir pienu.

Каждый кусочек тает во рту: вкусный кокосовый десерт к чаю или кофе. Рецепт из дорогой кондитерской!

Biskvitą padalykite į 16 vienodų kvadratėlių, visas jų puses pamerkite į mirkymą, o tada į kokoso drožles.

Каждый кусочек тает во рту: вкусный кокосовый десерт к чаю или кофе. Рецепт из дорогой кондитерской!

Palikite pyragą šaldytuve 3-4 valandoms. Taip paruošiamas skanus porcijinis kokosų pyragas šventei.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *