Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių lydytas sūris yra ne sūrio rūšis, o veikiau jo analogas. Ekspertų teigimu, tikrą sūrį galima sukurti tik ilgai ruošiant pieną ir taikant tam tikrus jo apdorojimo ir virimo būdus
. Tačiau, nepaisant viso snobizmo, nemažai žmonių mėgsta
lydytą
sūrį. Tiesa ta, kad parduotuvėje jo galima rasti už prieinamą kainą. Be to, sūreliai tapo geru produktu, papildančiu rytinius pusryčius
. Papasakosime, kaip iš paprasto lydyto sūrio pasigaminti įdomų užkandį.
Sūrio užkandžio ingredientai:
- Lydytas sūris – 2 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- salad leaves;
- krabų lazdelės – 6 vnt;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- grietinės – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – skiltelė;
- krapų – ryšulėlis;
- graikiniai riešutai – 30 g.
Sūrio užkandžio paruošimas:
Išlydytus sūrius sudedame į celofaninį maišelį ir siunčiame į mikrobangų krosnelę 30 minučių iš kiekvienos pusės. Svarbu, kad sūriai būtų vienas priešais kitą, o ne vienas ant kito.
Minkštus lydytus sūrius iškočiojame kočėlu į didelį ploną sluoksnį, neišimdami jų iš maišelio.
Padėkite sūrio sluoksnį į šaldytuvą, kol sukietės – neišimkite jo iš maišelio
. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius atskirame dubenyje sutarkuokite smulkia tarka
. Padažui sumaišykite majonezą ir grietinę, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
Vieną šaukštą padažo dėkite į baltymus, išmaišykite. Porą šaukštų įpilkite į trynius, išmaišykite
. Nuimkite sukietėjusį sluoksnį nuo celofano ir aptepkite trynių mase. Ant trynių sluoksnio lygiu sluoksniu sudėkite baltymus.
Ant baltymų sudėkite salotų lapus – uždenkite visą paviršių
. Išvyniokite keturias krabų lazdeles, sudėkite lėkštes ant salotų lapų. Ant lėkštės krašto padėkite dvi krabų lazdeles, susukite į ritinėlį.
Suktinuką užriškite celofanu ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Smulkiai supjaustykite krapus, graikinius riešutus susmulkinkite iki trupinių, mišiniu apibarstykite suktinuką.
Rezultatas – turime naują užkandį, kurį galima patiekti svečiams. Suktinuką geriau padalyti į nedidelius gabalėlius.
