Sekite mus Facebook'e!
Pyragai – geras būdas pavalgyti pietus ir vakarienę. Ne visi mano, kad pyragai yra puikūs pusryčiai. Tačiau iš pyragų galima pagaminti puikų patiekalą rytiniam valgiui. Svarbiausia neimti už pagrindą ilgų receptų
. Pavyzdžiui, pyragai su mėsa arba su bulvėmis netinka, nes jie ilgai verdami. Ypač jei darbo imasi nepatyręs virėjas
. Todėl verta žinoti paprastų pyragų gaminimo receptus. Toks kepimas dažnai vadinamas tinginiu, nes yra greitas
. Kaip paruošti tinginių pyragus pusryčiams?
Tinginių pyragų ingredientai:
- kefyras 1 % – 200 ml;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- miltai – 180 g;
- rauginimo medžiaga – 6 g;
- virtos dešros – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sumaišykite komponentus iki vientisos masės. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite šiek tiek tirštą tešlą be gumuliukų.
Dešrą smulkiai
supjaustykite
, virtus kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka
.
Sudėkite dešrą ir kiaušinius į tešlą ir išmaišykite
. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus, ant jo atsargiai berkite paplotėlius.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite paprastus ir greitus pusryčių paplotėlius.
Juos taip pat galite ruošti su sūrio įdaru ir žolelėmis.
