Sekite mus Facebook'e!
Šašlyko marinavimo laikas daro didelę įtaką mėsos tekstūrai ir skoniui: greitas marinatas suteikia ryškų paviršiaus aromatą, o ilgas – minkštesnę ir giliai prisotintą prieskonių. Kepkime tris marinavimo laiko variantus vienu metu – valandą, naktį ir keturias dienas, kad tiksliai suprastume, kuris šašlykas bus skanesnis.

Sudedamosios dalys:
mėsa (kiauliena, jautiena arba ėriena) – 1 kg
svogūnai – 2-3 vnt.
adžika – 2-3 šaukštai.
sojų padažas – 4-5 šaukštai.
druska – 1–1,5 šaukštelio.
Paruošimas:
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais, kad tolygiai iškeptų. Svogūną supjaustykite žiedais, įberkite druskos ir trinkite, kol pasirodys sultys. Sumaišykite mėsą, svogūną, adžiką ir sojų padažą, gerai išmaišykite ir lengvai įmasažuokite gabalėlius. Mėsą padalinkite į tris dalis: vieną palikite marinate 1 valandą, antrą – per naktį, o trečią – 4 dienas.

Visus patiekalus laikykite šaldytuve po dangčiu. Laikę, mėsą suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų, kol gražiai apskrus, neperdžiovindami.

Ir pažiūrėkite, kaip keičiasi struktūra ir skonis: po valandos marinavimo šašlykas išlieka tankus, prieskoniai jaučiami tik išorėje, tačiau ryškus mėsos skonis išsaugomas.

Po nakties mėsa tampa minkštesnė, prieskoniai ir aromatas gilesni, atsiranda pusiausvyra tarp marinato ir savo skonio. Ilgiausias brandinimas (4 dienos) visiškai pakeičia tekstūrą: mėsa praranda tankį, tampa ypač minkšta ir tolygiai prisotinta prieskoniais.

