Sekite mus Facebook'e!
Dažnai kulinarinėse knygose pastebime daugybę anksčiau paprastų ir gerai žinomų patiekalų interpretacijų. Šią tendenciją šiais laikais perėmė populiarūs tinklaraštininkai, kurių turinys susijęs su maisto gaminimu
. Tačiau senų receptų tobulinimo koncepcija nėra nauja. Tokio permąstymo ėmėsi sovietiniai virėjai. Pavyzdžiui, 1983 m. receptų knygoje galima rasti kiaušinių kotletų gaminimo algoritmą. Detaliau įsigilinę į receptą, suprantame, kad turime reikalą su paprastais bulvių zrazais
. Naujas gerai žinomų kaimo patiekalų matymas padeda atskleisti kulinarijos meno pagrindus. Pasigaminkime kiaušinių kotletus su bulvėmis, panašius į zrazus.
Kiaušinių kotletų ingredientai:
- bulvės – 4 vnt;
- džiūvėsėlių – 100 g;
- kiaušiniai – 6 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- sviestas – 50 g.
Kiaušinių kotletų paruošimas:
Išvirkite 5 kiaušinius ir nuluptas bulves. Tuo metu kuo smulkiau supjaustykite žaliąjį svogūną, kietai virtus kiaušinius, nuluptus ir supjaustytus mažais kubeliais
. Į supjaustytus kiaušinius sudėkite žaliąjį svogūną, pagal skonį įberkite druskos. Išvirusias bulves paversti bulvių koše, į masę sudėti kiaušinį ir sviestą, gerai išmaišyti.
Į bulvių košę reikia sudėti kiaušinių masę, komponentus dar kartą išmaišyti. Iš gautos masės suformuoti nedidelius kotletukus, apvolioti juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus kotletukus gerai apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kiaušinių kotletukus rekomenduojama patiekti su grietine arba cukinijų ikrais. Kotletai taip pat bus skanūs su grybų padažu ir paprastomis žalumynų salotomis.
