Sekite mus Facebook'e!
Abrikosų pyragas – skanus skanėstas, galintis papuošti bet kurį stalą. Švelnus ir kvapnus, jis patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Abrikosuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, A, C, E, B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio, kalcio ir kitų mineralų. Jie pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, todėl plačiai naudojami kulinarijoje. Iš abrikosų gaminami kompotai, uogienės, džemai, padažai ir, žinoma, pyragai. Tiek iš šviežių, tiek iš konservuotų abrikosų galima pagaminti pyragą, kurį galima
papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis. Šis patiekalas tinka ir kasdieniam arbatos gėrimui, ir šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- grietinė – 130 g;
- Miltai – 220 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Abrikosai – 350 g.
Trupinių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: miltai – 50 g;
- cukraus – 50 g;
- šaltas sviestas – 50 g.
Abrikosų pyrago paruošimas:
Kiaušinius išplakame mikseriu su vanile ir klasikiniu cukrumi, druska iki baltos masės. Į ją supilkite grietinę, komponentus sumaišykite
. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui persijokite į kiaušinių masę.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir paskleiskite ją lygiu sluoksniu. Abrikosus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
Mikseriu suplakite miltus su cukrumi ir šaltu sviestu. Gautais trupiniais pabarstykite pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Rezultatas – turime gardų kvapnų pyragą su abrikosais. Jį galima patiekti per bet kokį arbatos vakarėlį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
