Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Keptuvėje kepami turkiško stiliaus įdaryti kopūstai. Paprastas naminis receptas: labai skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugybė žmonių žino apie įdarytus kopūstus, daugelis juos laiko mėgstamiausiu patiekalu. Į kopūsto lapą įvyniota mėsa – ne naujiena kulinarijoje. Panašiai ji buvo ruošiama ir senovėje.

Dabar

įdaryti

kopūstai

laikomi tradiciniu Lenkijos, Lietuvos ir NVS šalių virtuvių patiekalu

. Kadangi maltinukai pradėti gaminti palyginti neseniai, XVIII amžiuje, įdaryti

kopūstai

šiuolaikiniu pavidalu pas mus atsirado maždaug tuo pačiu metu. Vėliau pradėtos kurti įvairios šio patiekalo variacijos

. Papasakosime jums apie turkiškų įdarytų kopūstų receptą.

Turkiškų įdarytų kopūstų ingredientai:

  • kopūstai – 1,3 kg;
  • maltos jautienos – 400 g;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • pomidorų pasta – 2 valg;
  • druskos – šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • aitriosios paprikos – šaukštelis;
  • svogūnas – 70 g;
  • petražolės – 30 g;
  • sviestas – 30 g;
  • ryžiai – 200 g;
  • bulguro – 100 g.

Padažo ingredientai:

  • Pomidorų pasta – 2 valg;
  • cukraus – šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – šaukštelis;
  • druskos – šaukštelis;
  • vandens – 450 ml.

Turkiškų įdarytų kopūstų paruošimas:

Rekomenduojame:  Tai daugiau nei desertas. Skaniausias naminis pyragas, kokį kada nors valgiau

Iš kopūstų išimkite žiedinį kopūstą ir 15 minučių pašaukite į mikrobangų krosnelę. Tuo metu į maltą mėsą įspauskite česnaką, įdėkite pomidorų pastos, druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos

. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą

.

Susmulkinkite petražoles ir sudėkite jas į maltą mėsą kartu su sviestu, nuplautu bulguru ir ryžiais

. Kruopščiai išmaišykite maltą mėsą su visais ingredientais.

Голубцы по-турецки на сковороде. Простой домашний рецепт: очень вкусные

Iš kopūstų pašalinkite lapus, porą lapų įdėkite į nedidelį dubenėlį. Į lapus sudėkite maltą mėsą, suvyniokite kaip į lėlytę.

Голубцы по-турецки на сковороде. Простой домашний рецепт: очень вкусные

Padažui pomidorų pastą sumaišykite su cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais, supilkite vandenį. Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite įdarytus kopūstus, supilkite padažą ir virkite, kol užvirs.

Голубцы по-турецки на сковороде. Простой домашний рецепт: очень вкусные

Tada troškinkite įdarytus kopūstus valandą ant silpnos ugnies po dangčiu.

Голубцы по-турецки на сковороде. Простой домашний рецепт: очень вкусные

Gausite sultingus, aromatingus turkiškus įdarytus kopūstus.

Голубцы по-турецки на сковороде. Простой домашний рецепт: очень вкусные

Tai geras būdas išbandyti naują gerai žinomo patiekalo receptą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *