Daugybė žmonių žino apie įdarytus kopūstus, daugelis juos laiko mėgstamiausiu patiekalu. Į kopūsto lapą įvyniota mėsa – ne naujiena kulinarijoje. Panašiai ji buvo ruošiama ir senovėje.
Dabar
įdaryti
kopūstai
laikomi tradiciniu Lenkijos, Lietuvos ir NVS šalių virtuvių patiekalu
. Kadangi maltinukai pradėti gaminti palyginti neseniai, XVIII amžiuje, įdaryti
kopūstai
šiuolaikiniu pavidalu pas mus atsirado maždaug tuo pačiu metu. Vėliau pradėtos kurti įvairios šio patiekalo variacijos
. Papasakosime jums apie turkiškų įdarytų kopūstų receptą.
Turkiškų įdarytų kopūstų ingredientai:
- kopūstai – 1,3 kg;
- maltos jautienos – 400 g;
- česnakas – 4 skiltelės;
- pomidorų pasta – 2 valg;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- aitriosios paprikos – šaukštelis;
- svogūnas – 70 g;
- petražolės – 30 g;
- sviestas – 30 g;
- ryžiai – 200 g;
- bulguro – 100 g.
Padažo ingredientai:
- Pomidorų pasta – 2 valg;
- cukraus – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – šaukštelis;
- druskos – šaukštelis;
- vandens – 450 ml.
Turkiškų įdarytų kopūstų paruošimas:
Iš kopūstų išimkite žiedinį kopūstą ir 15 minučių pašaukite į mikrobangų krosnelę. Tuo metu į maltą mėsą įspauskite česnaką, įdėkite pomidorų pastos, druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos
. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą
.
Susmulkinkite petražoles ir sudėkite jas į maltą mėsą kartu su sviestu, nuplautu bulguru ir ryžiais
. Kruopščiai išmaišykite maltą mėsą su visais ingredientais.
Iš kopūstų pašalinkite lapus, porą lapų įdėkite į nedidelį dubenėlį. Į lapus sudėkite maltą mėsą, suvyniokite kaip į lėlytę.
Padažui pomidorų pastą sumaišykite su cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais, supilkite vandenį. Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite įdarytus kopūstus, supilkite padažą ir virkite, kol užvirs.
Tada troškinkite įdarytus kopūstus valandą ant silpnos ugnies po dangčiu.
Gausite sultingus, aromatingus turkiškus įdarytus kopūstus.
Tai geras būdas išbandyti naują gerai žinomo patiekalo receptą.