Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Keptos cukinijos yra skanesnės už mėsą. Išskirtinis receptas: kepurė žemyn tam, kas sugalvojo taip gaminti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptos cukinijos – paprastas, bet stebėtinai skanus patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Tai vienas iš tų receptų, kuriuose sėkmingai dera prieinamumas, paruošimo greitis ir natūralus sezoninių daržovių skonis. Vasarą, kai cukinijos būna ypač sultingos ir švelnios, jos tampa dažnais svečiais ant stalo – ir kaip garnyras, ir kaip savarankiškas patiekalas ar užkandis.

Klasikinės keptos cukinijos gaminamos iš jaunų vaisių, supjaustytų apskritimais arba juostelėmis, apvoliotų miltuose arba džiūvėsėliuose ir apkeptų keptuvėje iki auksinės plutelės. Patiekiamos karštos arba atšaldytos, dažnai papildytos česnakų padažu, grietine arba šviežiomis žolelėmis. Šiam patiekalui nereikia nei brangių ingredientų, nei sudėtingų gaminimo būdų, o jo skonis ir aromatas visada sužadina apetitą.

Ingredients:

  • cukinija – 1 vnt;
  • miltai – 5 šaukštai;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • džiovintos petražolės;
  • varškė;
  • kiaušiniai – 3 vnt.

Keptų cukinijų paruošimas:

Supjaustykite cukiniją plonais apskritimais, išdėliokite kepimo formoje. Cukinijas pasūdykite ir išmaišykite, po 3-5 minučių nuspauskite skysčio perteklių.

Išspauskite jas taip, kad jos taptų šiek tiek raukšlėtos, įmantrios formos.

Жареные кабачки вкуснее мяса. Эксклюзивный рецепт: снимаю шляпу перед тем, кто придумал так готовить

Cukinijų apskritimus pabarstykite miltais, džiovintomis petražolėmis ir maltais juodaisiais pipirais. Į miltus įmaišykite cukinijas, o į masę sudėkite varškę.

Rekomenduojame:  Kotletus kepu nauju būdu, todėl jie būna sultingesni ir skanesni. Geras bet kokios rūšies maltos mėsos receptas

Жареные кабачки вкуснее мяса. Эксклюзивный рецепт: снимаю шляпу перед тем, кто придумал так готовить

Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir supilkite į varškės ir cukinijų mišinį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite nedidelius cukinijų ir varškės plokštainukus

. Kepkite cukinijų ir varškės plokštainukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Жареные кабачки вкуснее мяса. Эксклюзивный рецепт: снимаю шляпу перед тем, кто придумал так готовить

Жареные кабачки вкуснее мяса. Эксклюзивный рецепт: снимаю шляпу перед тем, кто придумал так готовить

Жареные кабачки вкуснее мяса. Эксклюзивный рецепт: снимаю шляпу перед тем, кто придумал так готовить

Gausite skanių ir neįprastų keptų cukinijų. Vietoj varškės galite naudoti sūrį, svarbiausia, kad jis gerai išsilydytų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *