Sekite mus Facebook'e!
Net paprastas bulves galite paversti puikia vakariene, ir tai galite patogiai padaryti įprastoje keptuvėje. Patikėkite, jūsų svečiai neatpažins patiekalo, bet tikrai paprašys daugiau ir paties recepto.

Sudedamosios dalys:
Pusė svogūno
Augalinis aliejus – 2 valg. š.
Česnakas – 1 valg. š. (smulkiai supjaustytas)
Malta mėsa (jautiena) – 300 g
Cukrus – 3 g
Čili milteliai – 10 g
Kari – 4 g
Kmynai – 2 g
Juodieji pipirai – pagal skonį
Vištienos sultinys – 10 g
Pomidorai (sveiki) – 210 g
Vanduo – 200 ml
Alyvuogių aliejus – 2 valg.
š. Druska – žiupsnelis
Mocarela – pagal skonį
Bulvės – 2-3 vnt.
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį augaliniame aliejuje, kol suminkštės, įberdami smulkinto česnako. Kai svogūnas ir česnakas taps auksinės spalvos, sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol iškeps. Tada suberkite cukrų, čili pipirą, kario miltelius, kmynus, juoduosius pipirus ir vištienos sultinį.

Gerai išmaišykite ir toliau virkite, kol mėsa gerai pasūdys. Tada sudėkite pjaustytus pomidorus ir vandenį. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol išgaruos drėgmės perteklius, o mišinys liks šiek tiek drėgnas. Tuo tarpu supjaustykite bulves maždaug 5 mm storio griežinėliais. Bulvių griežinėlius sudėkite ant mėsos, atsargiai jas išlygindami.

Norėdami pagreitinti virimą, bulves galite išvirti iš anksto. Sumaišykite alyvuogių aliejų, čili miltelius ir česnako miltelius, įberkite žiupsnelį druskos ir aptepkite bulves šiuo padažu. Kepimo skardą perkelkite į iki 200 °C (400 °F) įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 minučių, kol gražiai apskrus. Galiausiai pabarstykite mocarela ir leiskite sūriui išsilydyti.

Būtinai patiekite patiekalą karštą, kartu su šviežiomis daržovėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

