Sekite mus Facebook'e!
„Oladiye” yra tradicinis patiekalas, populiarus rusų virtuvėje ir daugelyje kitų pasaulio virtuvių. Tai nedidelės apvalios plokščios duonelės, kepamos keptuvėje. Oladiye gali būti pagrindinis patiekalas arba desertas
. Oladiye dažnai siejami su šeimos valgiais, rytine arbata arba kava. Saldūs paplotėliai paprastai patiekiami su uogiene, medumi, grietine arba uogomis
. Istoriškai paplotėliai buvo paprastas ir nebrangus būdas pamaitinti didelę šeimą. Juos lengva paruošti, o jų receptūra gali skirtis priklausomai nuo regiono ir turimų ingredientų. Šiuolaikinėje kulinarijoje yra daugybė apkepų variantų.
Papasakosime apie paprastą apkepų gaminimo būdą
.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 300 g;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1/2 arb. š;
- kiaušinis – 1 vnt;
- miltai – 200 g;
- geriamoji soda – 1/3 šaukštelio;
- dešros – 120 g;
- sūris – 70 g;
- žalieji svogūnai – 40 g.
Kepinių paruošimas:
Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Sumaišykite miltus ir sodą, išmaišykite ir dalimis supilkite į kefyrą, užminkykite vientisą tešlą. Supjaustykite
sūrį, dešrą, žaliuosius svogūnus, sudėkite į tirštą tešlą, išmaišykite. Palikite masę 10 minučių karštyje po rankšluosčiu
. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, ant paviršiaus dėkite tešlos saleles. Kepkite kepsnelius ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės po dangčiu.
Tokias bulvytes galite kepti su grybų įdaru, kiaušiniais, malta mėsa. Tai sotūs apkepai kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
