Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kepti baklažanai skanesni už mėsą. Viena turkė, turinti daug vaikų, išmokė mane taip gaminti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti baklažanai yra ne tik garnyras, bet ir savarankiškas ingredientas, pasižymintis turtingu skonio potencialu.

Terminis apdorojimas jų tankų, šiek tiek kartoką minkštimą paverčia kreminės, švelnios tekstūros mėsa, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Kepant baklažanai sugeria aliejų ir prieskonius, todėl išryškėja sudėtingos, gilios skonio natos – nuo saldžių iki dūmų

. Kepti baklažanai gali būti naudojami kaip užkandis, salotų pagrindas, suktinukų įdaras arba sudėtingų karštųjų patiekalų sudedamoji dalis. Jų universalumas ir galimybė derinti su mėsa, žuvimi, grūdinėmis kultūromis ir šviežiomis daržovėmis daro juos svarbia šiuolaikinės gastronomijos dalimi.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: baklažanai – 3 vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • miltai;
  • česnako – 5 skiltelės;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • pjaustyti pomidorai – 1 litras;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • daržovių prieskonių – 2 šaukšteliai;
  • maltos kalendros;
  • džiovintų petražolių.

Keptų baklažanų paruošimas:

Nulupkite baklažanus nuo odelės ir perpjaukite išilgai ne per visą ilgį iš vienos pusės, paskui iš kitos. Baklažanus išilgai padalykite į dvi dalis.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su druska. Sudėkite baklažanus į celofaninį maišelį ir pabarstykite miltais. Maišelį užriškite ir purtykite baklažanus, kol jie pasidengs miltais.

Rekomenduojame:  Mėgstamiausias vaikystės desertas. Švelnus ir skanus Karpatų pyragas - greitai ir lengvai paruošiamas

Жареные баклажаны вкуснее мяса. Многодетная турчанка научила меня так готовить

Tada į maišelį su baklažanais supilkite kiaušinių masę ir taip pat išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite baklažanus, kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Česnaką sutrinkite peiliu, sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir lengvai pakepinkite

.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje kartu su česnaku

. Į keptuvę sudėkite supjaustytus pomidorus, supilkite cukrų ir druską, daržovių prieskonius, maltą kalendrą ir džiovintas petražoles

.

Į mišinį sudėkite apkeptus baklažanus ir palikite troškintis ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 25-30 min.

Жареные баклажаны вкуснее мяса. Многодетная турчанка научила меня так готовить
www.youtube.com

Tai puikus būdas nustebinti svečius nauju patiekalu. Kepti baklažanai mirkomi pomidorų padaže ir įgauna naujų neįprastų skonio atspalvių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *