Sekite mus Facebook'e!
Kepta skumbrė – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Dėl paprasto paruošimo, lengvai prieinamų ingredientų ir unikalaus skonio jį mėgsta daugelis šeimininkių. Skumbrėje
gausu vitaminų D ir B12, yra daug baltymų, jodo, fosforo, kalio, natrio, fluoro ir kitų naudingų elementų.
Skumbrę galima paruošti įvairiais būdais. Ją galima kepti, troškinti, sūdyti, rūkyti arba kepti. Tačiau kepimo būdas leidžia išsaugoti visas naudingąsias žuvies savybes ir suteikia jai nepakartojamą skonį bei aromatą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Skumbrė – 2 vnt;
- citrina – 1 vnt;
- čiobreliai – 4 šakelės;
- česnakas – 3 skiltelės;
- aitriosios paprikos – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- sojų padažas – 3 šaukštai;
- grūdinių garstyčių – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kadagys – 4 vnt.
Keptos skumbrės paruošimas:
Išmaišykite marinatą: augaliniame aliejuje sumaišykite sojų padažą, grūdėtąsias garstyčias, grūstus aitriuosius pipirus, per spaudyklę pertrintą česnaką. Citriną supjaustykite plonais apskritimais ir išdėliokite ant kepimo formos dugno.
Ant citrinos pagalvėlės uždėkite čiobrelių
.
Kadagius sumalkite grūstuvėje ir supilkite į marinatą.
Išvalytoje žuvyje padarykite nedidelius įpjovimus skersai stuburo
.
Apšlakstykite žuvį marinatu ir padėkite ant citrinų pagalvės.
Užpilkite žuvį likusiu marinatu, šiek tiek palikite. Žuvį kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Likus 10 minučių iki žuvies kepimo pabaigos, aptepkite žuvį likusiu marinatu.
Iškepusią skumbrę galite patiekti su bet kokiu garnyru. Ši žuvis tinka bet kokiai progai, nesvarbu, ar tai būtų paprasta vakarienė, ar šventinis renginys.
