Sekite mus Facebook'e!
Ukrainoje daugelis šeimų per Naujųjų metų ir Kalėdų šventes su dideliu malonumu gamina ir patiekia antis. Šiandien mes kažkaip modernizuosime klasikinį anties su obuoliais receptą, pridėdami naujų ingredientų.
Šiek tiek saldumo dera su paukštiena, o obuolių įdaras ir sojų bei medaus glajus, kuriuos šiandien naudosime, puikiai paryškina sodrų anties skonį ir padeda jos odai karamelizuotis bei tapti traškesnei. Mėsa viduje išlieka sultinga ir minkšta, išorėje – nuostabiai ruda, o visa – labai kvapni.
Šis gardus, viliojantis skanėstas puikiai tinka bet kuriuo metų laiku, bet labiausiai tinka Kalėdoms. Apetitą žadinanti auksinė išvaizda ir šventinis pateikimas paverčia šį patiekalą vertu pasirinkimu, kuris puikiai tiks ant stalo.
Sudedamosios dalys:
- 1/2 citrinos
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 kupinas arbatinis šaukštelis druskos
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 kg (70 uncijų) anties
- 1/2 arb. šaukštelio cinamono
- 3 vidutinio dydžio obuoliai
- 1 kupinas arbatinis šaukštelis medaus
- 1/2 arb. šaukštelio imbiero miltelių
Maisto gaminimas
Dubenyje sumaišykite imbiero miltelius ir cinamoną. Tada įberkite druskos, medaus ir sojų padažo. Išspauskite citrinos sultis. Pabaigoje įmaišykite alyvuogių aliejų (jis padės ištirpinti prieskonius). Šių ingredientų derinys leidžia mėsai visiškai marinuotis ir tapti sultinga bei kvapnia.

Nuplaukite antį po tekančiu vandeniu ir pašalinkite visas likusias plunksnas. Tada išimkite iš anties ertmės vidaus organus ir nupjaukite riebalų perteklių. Aštriu peiliu subadykite odą iš visų pusių, stengdamiesi nepradurti mėsos.
Nusausinkite antį virtuviniu popieriumi. Paruoštu mišiniu patepkite paukštieną iš vidaus ir išorės. Palikite antį marinuotis 1 valandai. Tada dar kartą patepkite paukštieną likusiu marinatu ir palikite mėsą 2 valandoms.

Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis. Įdarykite antį vaisiais. Užriškite galus virvele arba pritvirtinkite dantų krapštukais. Įdėkite antį į kepimo maišelį ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite paukštieną 160 °C (320 °F) temperatūroje vieną valandą krūtine žemyn. Tada sumažinkite temperatūrą iki 120 °C (248 °F), apverskite antį ir kepkite dar apie valandą. Kepkite, kol odelė taps traški, o antis iškeps. Patikrinkite antį įpjaudami peiliu – jei matote skaidrias sultis, antis iškepusi.
Prieš pjaustydami ir patiekdami, leiskite mūsų kalėdinei ančiai pastovėti 20 minučių.
