Sekite mus Facebook'e!
Obuolių bandelės – tai subtilūs pyragaičiai, kilę iš Anglijos. Tradiciškai šie kepiniai gaminami iš miltų, sviesto ir kefyro, pridedant obuolių. Šios bandelės turi šiek tiek traškią plutelę ir minkštą vidurį.
Kadangi šis pyragėlis kilęs iš Anglijos, jis puikiai tinka arbatai. Iš pradžių bandelės buvo kepamos popietės arbatai Londone.
Bandelės nėra tokios saldžios kaip įprastos bandelės. Jas galima valgyti su uogiene, medumi arba grietinėle. Obuolių įdėjimas tapo populiariu būdu, norint klasikines bandeles padaryti sudrėkesnes ir suteikti rūgštoko skonio.
Obuolių bandeles geriausia patiekti šviežias, drungnas, su sviestu arba riebia grietinėle.
Sudedamosios dalys:
- kiaušinis – 1 vnt.;
- sviestas – 100 g;
- kefyras – 80 ml;
- cukrus – 80 g;
- obuolys – 1 vnt.;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- miltai – 250 g;
- soda – ½ arbatinio šaukštelio;
- cinamonas – ½ arbatinio šaukštelio;
- druska – žiupsnelis;
- vanilinas – žiupsnelis.
Obuolių bandelių gaminimas:
Sviestą sumaišykite su cukrumi, vanile, druska ir cinamonu ir plakite, kol sviestas taps šviesus. Įmuškite kiaušinį į sviestą ir vėl išplakite.
Į kefyrą įberkite kepimo sodos, išmaišykite ir supilkite į sviestą. Sumaišykite ingredientus, persijokite dalį miltų ir užminkykite tirštą tešlą.
Nulupkite obuolius, supjaustykite juos mažais kubeliais ir susmulkinkite graikinius riešutus. Sudėkite obuolių griežinėlius ir graikinius riešutus į tešlą, išmaišykite ir suberkite likusius miltus.

Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir elastinga. Palaikykite tešlą šaldytuve 20 minučių, tada iškočiokite ją į 20 cm skersmens paplotėlį.

Padalinkite bandelę į 8 trikampius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite bandeles išplaktu kiaušinio ir pieno mišiniu, šakute padarydami griovelius.

Kepkite bandeles 180 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes.

Iš jų gausite purius, minkštus obuolių paplotėlius arbatai. Jei norite, paplotėlius galite pabarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


