Sekite mus Facebook'e!
Doughnut – tai angliškas gerai žinomų pūstų keksiukų pavadinimas. NVS šalyse apvalūs pyragaičiai su skylute turėjo tokį pavadinimą, nes buvo gaminami iš labai purios tešlos. Laikui bėgant pyragaičių receptai atkeliavo į JAV.
Žinoma, amerikiečiai į pyragaičių ruošimą įnešė savojo prieskonio. Jie pradėjo šiuos pyragėlius dengti glajumi ir dėti įvairių uogų ir vaisių papuošimų. Amerikoje policijos pareigūnai per savo pamainą net turi teisę gauti nemokamą įstaigos keksiuką
. Parodysime, kaip pasigaminti švelnių ir purių keksiukų namuose.
Duoniukų ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- vandens – 170 ml;
- mielės – 8 g;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- cukraus pudros – 10 g.
Keksiukų paruošimas:
Į dubenį su vandeniu supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 5 min. Sudėkite druską ir miltus, supilkite mielių skystį, iš anksto išmaišykite
. Šaukštu išminkykite tešlą ir tada įpilkite augalinio aliejaus. Toliau minkykite tešlą dubenyje rankomis
. Perkelkite tešlą ant stalo, minkykite 3-4 min.
Siųskite tešlą atgal į dubenį, uždenkite celofanu ir palikite šiltai 30-40 min. Pavyzdžiui, dubenį galite įdėti į įkaitintą orkaitę
. Stalą patepkite augaliniu aliejumi, tešlą iškočiokite į dvi plonas dešreles. Padalykite tešlą skersai į daugybę mažų gabalėlių.
Susidariusių gumulėlių viduryje pirštu pradurkite duobutę, ją praplėskite ir ištempkite tešlą.
Palikite kepinius 15 minučių po celofanu
. 500 ml augalinio aliejaus įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į aliejų dėkite 3-4 koldūnus ir kepkite iš vienos pusės 2 minutes.
Tada apverskite ir kepkite dar 1,5 minutės.
Paruoštus koldūnus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Prieš patiekiant nepamirškite pabarstyti koldūnų cukraus pudra.
