Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kepimo milteliai ir soda: koks skirtumas?

Ką dažniausiai dedate į tešlą, kad kepiniai būtų orūs, minkšti, porėti? Kai kurie atsako: „Žinoma, soda “ . Kiti atsako: „Kepimo milteliai“.

Koks skirtumas, tiksliai? O kas populiaresnė tarp šeimininkių: soda ar kepimo milteliai?

Kurie dedami į tešlą kepimui kekcov, pipozhnyx, pechenya už togo, kad kepimo polychilac minkštas ir popictoy. Ho cama po cebe kodas tokia magija su tekstu neveikia, tai, kaip žinote, pridedame prie kodo ykcyc. Ppi etom ppoicxodit peaction ir udelyaetcya yglekiclyy dujos, imenno za cchet etogo i polychaetcya minkštas, sodrus pyragas.

Senoviniu būdu semiame šaukštelį sodos, tada įpilame acto, kai viskas šnypščia, supilame į tešlą. Tačiau patyrę šefai pataria į sausus produktus, pavyzdžiui, miltus, dėti sodos, o į skystus – acto. Tada, kai visa tai sumaišoma, reakcija vyksta tiesiai tešloje. Tačiau mano patirtis rodo, kad kepimas ne visada būna toks purus, kaip norėtųsi. Kodėl? Nes tokiu atveju, norint gauti norimą rezultatą, reikia tiksliai žinoti sodos ir acto santykį. O kiek šio mišinio reikėtų dėti, pavyzdžiui, 1 kilogramui miltų? Jei įbersite per daug geriamosios sodos, kepiniai turės nemalonų skonį. Kad per daug nesijaudintumėte dėl šios problemos, kepimo miltelių galite nusipirkti parduotuvėje.

Kas yra tešlos kepimo milteliai?
Kepimo milteliai yra soda, miltų ir citrinos rūgšties mišinys. Vietoj miltų gamintojas kartais naudoja krakmolą, kad būtų ilgesnis galiojimo laikas. Šis produktų mišinys yra specialiai parinktas, kad soda ir rūgštis reaguotų be likučių, o reakcija įvyktų tinkamu laiku. Rūgštis ir soda reaguoja tiesiogiai tešloje ir būtent kaitinimo metu, o tai duoda geriausius rezultatus kepant. Šio „termobranduolinio mišinio“ procentas nebėra paslaptis, todėl šeimininkės išmoko pasigaminti kepimo miltelius namuose.

Kaip pasigaminti kepimo miltelius namuose:

Tam mums reikia:
Soda – 5 šaukštai
Citrinų rūgštis – 3 šaukštai
Kvietiniai miltai – 12 šaukštų.
Paruošimas:
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis sausame inde (jei pateks vandens lašelis, reakcija gali įvykti anksčiau laiko). Gerai suplakite, kad visiškai susimaišytų. Kad nesuliptų, galite įdėti gabalėlį caxap.

Kodėl recepte yra ir kepimo soda, ir kepimo milteliai?
Kai pirmą kartą recepte pamačiau abu ingredientus, nusprendžiau, kad tai rašybos klaida. Bet ne. Į produktus, kurie turi natūralų rūgštingumą, galima papildomai dėti sodos. Šiems produktams priskiriami fermentuoto pieno produktai – kefyras, išrūgos, varškė, grietinė, jogurtas; vaisių ir uogų sultys, medus.