Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kepimas, kol verda virdulys: dešimties minučių pyragas. Daugiau nei 50 metų senumo receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai buvo vienas pagrindinių šventinio stalo atributų. Pats žodis „pyragas” kilęs iš žodžio „šventė”, kuris reiškia šventę

. Kviečiant į šventę paprastai būdavo kepami saldūs pyragai. Vasarą pyragus gamindavo su vaisiais ir uogomis, o žiemą – su uogiene. Saldūs pyragai buvo ruošiami vestuvių, vaiko gimimo ir kitų šviesių švenčių proga.

Dabar pyragai ruošiami ne tik per šventes, bet ir darbo dienomis

.

Verta pateikti greito pyrago su uogiene gaminimo receptą.

Pyrago su uogiene ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Cukrus – 330 g;
  • Kefyras – 300 g;
  • Augalinis aliejus – 150 ml;
  • Miltai – 830 g;
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Džemas;
  • Sviestas – 25 g.

Pyrago su uogiene paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir 300 g cukraus pudros. Sudedamąsias dalis plakite plaktuvu, kol visiškai ištirps kiaušinių masėje

. Į kiaušinius supilkite kefyrą, gerai išmaišykite. Į masę įpilkite augalinio aliejaus, dar kartą išmaišykite ingredientus

. 800 g miltų persijokite į masę, padalydami šį procesą į dvi dalis. Į miltus iš anksto įberkite

Rekomenduojame:  Subtiliausi varškės sūreliai. Jie visada būna gražūs ir skanūs: dabar juos gaminu tik tokius.

kepimo

miltelių ir vanilinio cukraus, išminkykite tešlą

. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi

, paskirstykite

½

tešlos

. Tešlą tolygiai paskleiskite ant dugno, ant jos užtepkite sluoksnį uogienės.

Пеку пока закипает чайник: пирог "Десятиминутка". Рецепт, которому уже больше 50 лет

Antrąją tešlos dalį įdėkite į konditerinį maišelį. Ant uogienės atsargiai sukurkite tešlos sluoksnį.

Пеку пока закипает чайник: пирог "Десятиминутка". Рецепт, которому уже больше 50 лет

Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą su likusiais miltais ir cukrumi ir sumalkite į trupinius. Šiuos trupinius užbarstykite ant tešlos viršaus

. 40 minučių kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Пеку пока закипает чайник: пирог "Десятиминутка". Рецепт, которому уже больше 50 лет

Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis turi išlįsti sausas iš tešlos. Kepimui naudokite bet kokią uogienę, pavyzdžiui, braškių uogienę.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *