Sekite mus Facebook'e!
Kepenys yra šalutinis produktas, kurio turėtų būti kiekvieno žmogaus racione. Pabandykite iš jų pagaminti kotletus, tik ne klasikinius, o su bulvėmis. Dėl daržovių jie bus minkštesni ir sultingesni. Jūsų šeimai jie tikrai patiks. Be to, jie gali būti užkandis ir savarankiškas patiekalas.

Jums reikės: 1:
- Reikės: 250 g kepenėlių;
- 1 svogūno;
- 1 morkos;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 bulvės;
- 2 šaukštai majonezo arba grietinės;
- 1 kiaušinis;
- 2-3 šaukštai miltų.
Kepenis kruopščiai nuplaukite, pašalinkite venas, smulkiai supjaustykite arba susukite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite, o likusias daržoves sutarkuokite stambia tarka.

Paimkite didelį dubenį, sudėkite į jį visus produktus. Supilkite majonezą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Česnaką sutrinkite česnakų spaustuku ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite miltus, išmaišykite ir pusvalandžiui paslėpkite šaldytuve.
Gerai įkaitinkite keptuvę su liesu aliejumi. Šaukštu semkite gautą masę ir kepkite kaip paplotėlius, kol paruduos.

Be bulvių, galite įdėti cukinijų, moliūgų, kad būtų dar minkštesnės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
