Sekite mus Facebook'e!
Šis neįtikėtinai gražus ir gardus kepenų pyragas bus tikras jūsų Naujųjų metų stalo akcentas. Patiekalą galite paruošti iš anksto, nes jam reikia laiko sustingti.
Jums reikės:
- 600 g vištienos kepenėlių;
- 1 svogūnas;
- 250 ml pieno;
- 4 kiaušiniai;
- 4 šaukštai aliejaus;
- 175 g miltų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Įdarui:
- 2 svogūnai;
- 2 morkos;
- 2 skiltelės česnako;
- juodieji pipirai pagal skonį;
- 1 ryšelis krapų;
- 300 ml majonezo.
Papuošimui:
- 2 kiaušiniai;
- krapų žalumynai;
- granatų sėklų.

22 cm skersmens keptuvėje iškeps 11 kepenų pyragėlių. Nulupkite ir nuplaukite kepenėles. Sutrinkite kepenėles ir svogūną iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite augalinį aliejų ir išplakite kiaušinius. Išplakite ingredientus.

Suberkite miltus ir toliau plakite. Tada plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite pieną, toliau plakdami. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos konsistencijos.
Prieš kepdami pirmąjį kepenų blyną, į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Konditeriniu teptuku paskirstykite jį po visą paviršių. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite samtelį tešlos. Pamaišykite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepkite 2 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Taip iškepkite likusius blynus.

Svogūną supjaustykite kubeliais, morką – sutarkuokite. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite morkas. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
Sumaišykite majonezą su išspaustu česnaku ir smulkiai supjaustytais krapais. Įberkite šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite pridėti kitų mėgstamų prieskonių.

Pirmąjį blyną padėkite ant plokščios lėkštės. Aptepkite jį majonezu. Ant viršaus uždėkite ploną sluoksnį keptų svogūnų ir morkų. Ant jo prispauskite antrą blyną ir pakartokite majonezo sluoksnius. Toliau surinkite blynų pyragą.
Viršutinį blyną aptepkite krapų majonezu. Šonus taip pat aptepkite majonezu. Ant viršaus uždėkite du skirtingo skersmens tešlos žiedus. Kepenėlių pyrago kraštus pabarstykite krapais.
Kiaušinius kietai išvirkite. Smulkiai supjaustykite baltymus, o trynį sutrinkite šakute. Trynį įdėkite į centrą. Tarp dviejų žiedų įdėkite baltymų sluoksnį. Atsargiai išimkite žiedus. Krapus papuoškite granatų sėklomis.
Paruoštą kepenų pyragą 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Po to galite jį išimti ir supjaustyti porcijomis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


