Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kepėjo tešlos gudrybė: užuot minkę, suberkite miltus į maišelį ir pašaukite į orkaitę.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mielinė tešla, sodraus vanilės aromato, tampa ypač puri ir minkšta, jei leisite jai gerai pakilti. Minkyti ją pagal įprastas taisykles yra pernelyg daug darbo reikalaujantis procesas, tačiau problemą išsprendžia paprastas virėjo triukas: užuot maišę ingredientus dubenyje, tiesiog sudėkite juos į kepimo maišelį. Pašausime į orkaitę, kur tešla pakils pati.

Sudedamosios dalys:
cukrus – 150 g
sausos mielės – 10 g
vanilinis cukrus – 10 g
kiaušinis – 1 vnt.
šiltas pienas – 400 ml
lydytas sviestas – 100 g
miltai – 700 g
minkštas sviestas – 25 g
vis dar minkštas sviestas – 200 g
medus – 100 g
žievelė — 2 g
vanilės esencija – 5 ml
cukrus – 50 g
migdolų žiedlapiai – 50 g
mandarinas – 1 vnt.
granuliuota arbata – 10 g
mėtos — 3 g
medus — 50 g
karštas vanduo – 400 ml

Paruošimas:

Į kepimo maišelį suberkite sausas mieles, cukrų, vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir ištirpintą sviestą, supilkite šiltą pieną. Suberkite persijotus miltus, užsandarinkite maišelį ir išmaišykite jo turinį. Pašaukite maišelį į orkaitę vos valandai.

Rekomenduojame:  Neįtikėtinas pyragas. Skaniausi kopūstų pyragai orkaitėje

Paruoštą tešlą padalinkite, kepimo formą (25×15 cm) ištepkite minkštu sviestu, išdėliokite tešlą ir palikite pakilti dar 30 minučių. Įdarui sumaišykite minkštą sviestą, medų, cinamoną ir vanilės esenciją, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Dabar tiesiog pirštais padarykite įdubimus tešloje per visą paviršių. Sušalusį įdarą peiliu padalinkite į mažus batonėlius ir įkiškite juos į skylutes, kaip parodyta nuotraukoje apačioje.

Pabarstykite cukrumi ir migdolų drožlėmis ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.