Sekite mus Facebook'e!
Mielinė tešla, sodraus vanilės aromato, tampa ypač puri ir minkšta, jei leisite jai gerai pakilti. Minkyti ją pagal įprastas taisykles yra pernelyg daug darbo reikalaujantis procesas, tačiau problemą išsprendžia paprastas virėjo triukas: užuot maišę ingredientus dubenyje, tiesiog sudėkite juos į kepimo maišelį. Pašausime į orkaitę, kur tešla pakils pati.

Sudedamosios dalys:
cukrus – 150 g
sausos mielės – 10 g
vanilinis cukrus – 10 g
kiaušinis – 1 vnt.
šiltas pienas – 400 ml
lydytas sviestas – 100 g
miltai – 700 g
minkštas sviestas – 25 g
vis dar minkštas sviestas – 200 g
medus – 100 g
žievelė — 2 g
vanilės esencija – 5 ml
cukrus – 50 g
migdolų žiedlapiai – 50 g
mandarinas – 1 vnt.
granuliuota arbata – 10 g
mėtos — 3 g
medus — 50 g
karštas vanduo – 400 ml
Paruošimas:
Į kepimo maišelį suberkite sausas mieles, cukrų, vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir ištirpintą sviestą, supilkite šiltą pieną. Suberkite persijotus miltus, užsandarinkite maišelį ir išmaišykite jo turinį. Pašaukite maišelį į orkaitę vos valandai.

Paruoštą tešlą padalinkite, kepimo formą (25×15 cm) ištepkite minkštu sviestu, išdėliokite tešlą ir palikite pakilti dar 30 minučių. Įdarui sumaišykite minkštą sviestą, medų, cinamoną ir vanilės esenciją, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Dabar tiesiog pirštais padarykite įdubimus tešloje per visą paviršių. Sušalusį įdarą peiliu padalinkite į mažus batonėlius ir įkiškite juos į skylutes, kaip parodyta nuotraukoje apačioje.

Pabarstykite cukrumi ir migdolų drožlėmis ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
