Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kefyro spurgos per 15 minučių. Gardūs skanėstai suaugusiems ir vaikams!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis receptas bus naudingas kiekvienai namų šeimininkei.

Sudedamosios dalys:

  • Kefyras (samokvasas) – 200 ml
  • Cukrus – 4 šaukštai.
  • Kiaušinis – 1 gabalėlis
  • Vanilinas – 1 žiupsnelis
  • Sviestas – 50 g
  • Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai – 400–450 g
  • Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
  • Rafinuotas augalinis aliejus – kepimui

Kaip pasigaminti spurgų su kefyru:

1. Paruoškite spurgos ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų šiltas. Išplakite sviestą su kiaušiniu ir cukrumi iki vientisos masės.

2. Įpilkite kefyro ir vėl išmaišykite.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su vanile ir kepimo milteliais. Minkykite tešlą. Nedarykite tešlos per kietos, kitaip spurgos bus kietos. Kai tešla nustos lipti prie rankų, miltų bus pakankamai.
4. Pabarstykite stalviršį miltais. Nedelsdami įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškočiokite tešlą iki maždaug 1 cm storio. Spurgoms suformuoti naudokite dvi skirtingo skersmens stiklines.

5. Sudėkite spurgas į karštą aliejų ir kepkite jas iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 6. Išimkite spurgas iš keptuvės ir popieriniais rankšluosčiais nusausinkite riebalų perteklių. Atvėsinkite spurgas ir patiekite.

Rekomenduojame:  Vaikystės maistas, kuris sukelia nostalgiją suaugus

Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.