Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas bus naudingas kiekvienai namų šeimininkei.

Sudedamosios dalys:
- Kefyras (samokvasas) – 200 ml
- Cukrus – 4 šaukštai.
- Kiaušinis – 1 gabalėlis
- Vanilinas – 1 žiupsnelis
- Sviestas – 50 g
- Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai – 400–450 g
- Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
- Rafinuotas augalinis aliejus – kepimui
Kaip pasigaminti spurgų su kefyru:
1. Paruoškite spurgos ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų šiltas. Išplakite sviestą su kiaušiniu ir cukrumi iki vientisos masės.
2. Įpilkite kefyro ir vėl išmaišykite.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su vanile ir kepimo milteliais. Minkykite tešlą. Nedarykite tešlos per kietos, kitaip spurgos bus kietos. Kai tešla nustos lipti prie rankų, miltų bus pakankamai.
4. Pabarstykite stalviršį miltais. Nedelsdami įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškočiokite tešlą iki maždaug 1 cm storio. Spurgoms suformuoti naudokite dvi skirtingo skersmens stiklines.
5. Sudėkite spurgas į karštą aliejų ir kepkite jas iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 6. Išimkite spurgas iš keptuvės ir popieriniais rankšluosčiais nusausinkite riebalų perteklių. Atvėsinkite spurgas ir patiekite.
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

