Sekite mus Facebook'e!
Kepinių karalius! Receptas vos per minutę!
Tiesiog puikus receptas kiekvienai dienai! Kepiniai vaikams ir suaugusiems.
Sudedamosios dalys:
– 500 g miltų
– 0,5–0,75 puodelio cukraus
– 2 puodeliai kefyro
– 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus
– 1 arb. šaukštelis sodos, užgesintos citrinos rūgštimi
– cukraus pabarstymui pagal skonį
– arba malto cinamono pagal skonį
Paruošimas:
Kefyrą išplakite su augaliniu aliejumi ir cukrumi iki kreminės masės. Įberkite geriamosios sodos, miltų ir užminkykite tešlą.
Kočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį, sudėkite ant aliejumi pateptos skardos ir pabarstykite cukrumi, taip pat galite įdėti cinamono. Sergantiesiems diabetu cukraus galima visai nenaudoti, naudokite tik cinamoną. Kepkite sausainius su kefyru gerai įkaitintoje orkaitėje. Karštus supjaustykite gabalėliais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
