Sekite mus Facebook'e!
Pyragų istorija siekia seniausius laikus. Iš tiesų pyragai atsirado beveik tuo pačiu metu kaip ir įprasta duona. Pasaulio tautos greitai suprato, kad duoną galima pagaminti skanesnę ir sotesnę
, tačiau archeologai pastebėjo, kad pirmieji pyragai nebuvo tai, ką dabar vadiname kepiniais. Pirmųjų pyragų tešla buvo nevalgoma. Ji buvo tarsi indas maistui sudėti. Taigi mėsą, žuvį ir daržoves buvo lengviau nešiotis keliaujant
. Šiais laikais pyragai turi būti su puria, minkšta tešla. Tai gero kepimo požymis
. Papasakosime, kaip iškepti saldų pyragą ant kefyro su uogiene.
Pyrago su uogiene ingredientai:
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 250 g;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- Kefyras – 400 ml;
- Miltai – 600 g;
- raugas – 25 g;
- uogienė – 200 g.
Pyrago su uogiene paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, plakite mišinį mikseriu, kol pasidarys balkšvas atspalvis. Į kiaušinių masę
supilkite
augalinį aliejų ir kefyrą, ingredientus sumaišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą plaktuvu. Tirštą lipnią tešlą padalykite į dvi lygias dalis
. Kepimo skardą išklokite pergamentu, dalį tešlos dėkite ant paviršiaus ir išlyginkite.
Tešlą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 min. Iškepusį
pyragą palikite šiek tiek atvėsti ir jo paviršių tolygiu sluoksniu aptepkite uogiene. Ant šio sluoksnio dėkite antrąją tešlos dalį, išlyginkite ją.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.
Iškepusį pyragą galite aptepti medumi ir apibarstyti kokoso drožlėmis.
Šį pyragą rekomenduojama padalyti į rombus, kad pyragas ant stalo atrodytų palankiau.
