Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kefyro pyragas su uogiene. Minkštas ir švelnus: puikiai kepa ir atrodo skaniai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragų istorija siekia seniausius laikus. Iš tiesų pyragai atsirado beveik tuo pačiu metu kaip ir įprasta duona. Pasaulio tautos greitai suprato, kad duoną galima pagaminti skanesnę ir sotesnę

, tačiau archeologai pastebėjo, kad pirmieji pyragai nebuvo tai, ką dabar vadiname kepiniais. Pirmųjų pyragų tešla buvo nevalgoma. Ji buvo tarsi indas maistui sudėti. Taigi mėsą, žuvį ir daržoves buvo lengviau nešiotis keliaujant

. Šiais laikais pyragai turi būti su puria, minkšta tešla. Tai gero kepimo požymis

. Papasakosime, kaip iškepti saldų pyragą ant kefyro su uogiene.

Pyrago su uogiene ingredientai:

  • Kiaušinis – 4 vnt;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Cukrus – 250 g;
  • augalinis aliejus – 200 ml;
  • Kefyras – 400 ml;
  • Miltai – 600 g;
  • raugas – 25 g;
  • uogienė – 200 g.

Pyrago su uogiene paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, plakite mišinį mikseriu, kol pasidarys balkšvas atspalvis. Į kiaušinių masę

supilkite

augalinį aliejų ir kefyrą, ingredientus sumaišykite

. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą plaktuvu. Tirštą lipnią tešlą padalykite į dvi lygias dalis

Rekomenduojame:  Sultinga lulia - kebabas ant keptuvės. Maltos mėsos receptas šventiniam stalui: vietoj kebabų ir kotletų!

. Kepimo skardą išklokite pergamentu, dalį tešlos dėkite ant paviršiaus ir išlyginkite.

Пирог на кефире с вареньем. Мягкий и нежный: пропекается прекрасно, выглядит аппетитно

Tešlą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 min. Iškepusį

pyragą palikite šiek tiek atvėsti ir jo paviršių tolygiu sluoksniu aptepkite uogiene. Ant šio sluoksnio dėkite antrąją tešlos dalį, išlyginkite ją.

Пирог на кефире с вареньем. Мягкий и нежный: пропекается прекрасно, выглядит аппетитно

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.

Пирог на кефире с вареньем. Мягкий и нежный: пропекается прекрасно, выглядит аппетитно

Пирог на кефире с вареньем. Мягкий и нежный: пропекается прекрасно, выглядит аппетитно

Iškepusį pyragą galite aptepti medumi ir apibarstyti kokoso drožlėmis.

Пирог на кефире с вареньем. Мягкий и нежный: пропекается прекрасно, выглядит аппетитно

Šį pyragą rekomenduojama padalyti į rombus, kad pyragas ant stalo atrodytų palankiau.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *