Sekite mus Facebook'e!
Kebabo derinimas su salotomis turi keletą privalumų.
Pirma, skonių ir tekstūrų pusiausvyra. Kebabas paprastai yra sodraus skonio ir riebus, o salotos – gaivios, lengvos ir traškios. Tai padeda subalansuoti pagrindinio patiekalo skonį ir padaryti valgį harmoningesnį
.Antra, salotose yra skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir gali padėti lengviau suvirškinti tokį sunkų patiekalą kaip kebabas
.Taip pat svarbus estetinis vaizdas. Salotos paprastai būna ryškios ir patrauklios išvaizdos, todėl kebabai tampa vizualiai patrauklesni.
Paruoškime keletą salotų kebabams
.
Ingredientai: 1:
- Pomidorai – 500 g;
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- krapai – 10 g;
- kalendros – 10 g;
- petražolės – 10 g;
- Bazilikas – 10 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 5 šaukštai;
- actas – 2 valg. šaukštai;
- Medus – 1 valgomasis šaukštas;
- Saldžioji malta paprika – ½ šaukštelio;
- aštrios maltos paprikos – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Pomidorų salotų paruošimas:
Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus – pusžiedžiais.
Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų
ir
actą, įdėkite medaus, saldžiosios maltos paprikos ir aštriųjų pipirų
,
druskos.
Sudedamąsias dalis
sumaišykite
ir šiuo padažu apliekite
salotas.
Salotas galite palikti marinuotis valandą, tada jų skonis taps intensyvesnis. Be to, vietoj paprastų pomidorų salotoms dažnai naudokite vyšninius pomidorus.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 500 g;
- Morkos – 150 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- ridikėliai – 50 g;
- svogūnai – 150 g;
- Saldžioji paprika – pusė;
- aitrioji paprika – 1 vnt;
- krapai – 10 g;
- petražolės – 10 g;
- Garstyčios nekarčios – 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus – 5 šaukštai;
- citrinos sultys – 2 valg;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- Saldžioji malta paprika – ½ šaukštelio;
- cukraus – 2 valg. š;
- Druska – 1 šaukštelis.
Kopūstų salotų paruošimas:
Sudėkite kopūstus, morkas sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite salotinėje. Kopūstus ir morkas kartu pasūdykite
. Padažui garstyčias sumaišykite su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Sudėkite smulkintus krapus ir petražoles, juoduosius pipirus, saldžiąją papriką, cukrų ir išmaišykite
. Ridikėlius ir svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas susmulkinkite
.
Sudėkite daržoves į padažą, išmaišykite
. Iš kopūstų ir morkų išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite į padažą. Visus ingredientus salotinėje sumaišykite rankomis.
Gaunasi puikios sultingos kopūstų salotos.
Šios salotos bus geras priedas prie bet kokio kebabo.
