Sekite mus Facebook'e!
Šiandien siūlau jums paruošti apetitą keliantį, sultingą, skanų ir maistingą patiekalą – cukinijų lazaniją. Žinoma, tai nėra klasikinis visų mėgstamos lazanijos receptas, tačiau tam tikra prasme tai labai įdomi patiekalo interpretacija, paremta sezoninėmis jaunomis cukinijomis. Receptui naudojame maltą mėsą, kurią paruošime pridėdami prieskonių, pomidorų, svogūnų. Šiame recepte tikrai reikės sūrio, jo netaupome. Dėl to gausime sultingą lazaniją, kuri tinka tiek kasdienai, tiek ir šventiniam stalui. Paruoštą cukinijų lazaniją galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis, taip pat su naminiais marinuotais agurkais. Atkreipkite dėmesį į receptą ir gaminkite su malonumu.
Sudedamosios dalys:
- Cukinijos – 3 vnt.
- Malta mėsa – 400 g
- Svogūnas – 200 g
- Pomidorai – 3 vnt.
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
- Kietasis sūris – 300 g
- Druska – pagal skonį
- Cukrus – 1/4 arb. šaukštelio.
- Malti pipirai – pagal skonį
- Džiovintas česnakas – 1 arbatinis šaukštelis (arba šviežias – 2 skiltelės)
- Augalinis aliejus – 50 ml
Virimo procesas:
Paruoškite visus reikalingus produktus pagal sąrašą. Pirmiausia nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite jį mažais kubeliais.
Nuplaukite ir nusausinkite jaunas cukinijas. Tada supjaustykite cukiniją plonais griežinėliais.

Nuplaukite tris didelius pomidorus, tada ant kiekvieno padarykite kryžiaus formos įpjovą. Pomidorus perkelkite į gilų indą ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad vanduo visiškai apsemtų pomidorus. Po 10 minučių vandenį nupilkite.

Įkaitinkite dvi keptuves vienu metu, į kiekvieną įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Vienoje keptuvėje apkepkite cukinijų griežinėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Apkeptas cukinijas kuriam laikui atidėkite į šalį.

Antroje keptuvėje apie 4 minutes kepkite smulkintą svogūną, retkarčiais pamaišydami. Tada prie svogūno suberkite maltą mėsą. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą – kiaulieną, jautieną, vištieną, kalakutieną. Mano variante naudojama kiauliena ir kalakutiena. Maltą mėsą ir svogūną kepkite apie 5–7 minutes, periodiškai mentele palauždami maltą mėsą, kad neliktų didelių maltos mėsos gabalų.

Nulupkite atvėsusius pomidorus. Supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Dabar sudėkite pomidorus į keptuvę, į faršą įdėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų, cukraus ir česnako – džiovinto arba šviežio.
Maltą mėsą troškinkite su pomidorais ir prieskoniais 5 minutes. Jei padažas per sausas, įpilkite 50–70 ml vandens.

Dabar paruoškite karščiui atsparią formą. Į formą sudėkite trečdalį keptų cukinijų.
Ant cukinijų uždėkite pusę maltos mėsos.

Maltą mėsą pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, prieš tai padaliję ją į tris lygias dalis.

Toliau uždėkite dar vieną cukinijų sluoksnį, likusią maltą mėsą ir tarkuotą sūrį. Ant sūrio uždėkite likusias cukinijas.

Cukinijas pabarstykite sūriu ir kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Cukinijų lazaniją kepkite 25–30 minučių. Po kurio laiko galite patiekti šį skanų ir neįtikėtinai skanų patiekalą.



Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


