Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Kaštonai“ yra mėgstamiausias sausainis nuo vaikystės. Receptą radau mamos sąsiuvinyje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Kaštoniniai“ sausainiai yra išskirtinis ir originalus delikatesas, išpopuliarėjęs ne tik Rusijoje, bet ir užsienyje. Jo pavadinimas kilęs dėl būdingos kaštonų formos, todėl šie sausainiai atrodo labai patrauklūs ir patrauklūs.

Sudėtinga tekstūra, malonus skonis ir aromatas – visa tai paverčia „kaštonais“ tikra puošmena bet kokiam stalui, nesvarbu, ar tai būtų šventinis banketas, ar jaukus vakaras su arbata.

Pagrindiniai sausainių gaminimo ingredientai yra miltai, cukrus, tryniai ir dažniausiai riešutai arba šokoladas, kurie suteikia papildomo skonio ir sodrumo. Recepte dažnai naudojami graikiniai riešutai, kurie suteikia sausainiams nepakartojamą riešutų skonį.

Ingredientai tešlai:

sviestas – 250 g;
miltai – 320 g;
tryniai – 4 vnt.;
grietinė – 3 šaukštai;
vanilinis cukrus – 10 g.
Ingredientai glaistui:

cukrus – 180 g;
kakava – 2 šaukštai;
pienas – 7 šaukštai;
sviestas – 50 g.
Užpildo ingredientai:

graikiniai riešutai.
„Kaštonų“ sausainių ruošimas:

Į miltus suberkite šaltą sviestą ir sumalkite su miltais iki trupinių. Į trupinius supilkite vanilinį cukrų ir supilkite grietinę.

Rekomenduojame:  Anūkas pasakė: kodėl tiek mažai? Minkštų sausainių receptas iš vaikystės

Išvirkite trynius ir smulkia tarka sutarkuokite į tešlą. Tešlą surenkame į nelipnią ir elastingą bandelę, ant stalo dar minutę paminkome miltuose.

Tešlą padalinkite į 20 dalių po 35 gramus ir suformuokite rutuliukus. Kolobokams suteikiame storų plokščių pyragų formą ir į vidų dedame graikinius riešutus.

Tada į tešlą užsandarinkite riešutus ir suformuokite apvalius „kaštonus“.

Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.

Kol sausainiai vėsta, paruoškite glajų: puode sumaišykite kakavą su cukrumi ir pienu. Ant vidutinės ugnies mišinį užvirinkite ir virkite minutę.

Į karštą mišinį įpilkite sviesto ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Pamerkite sausainius į glajų ir visiškai apliekite šokolado mišiniu.

Taip pat galite sutrinti citrininius vaflius, o glazūruotus sausainius panardinti į daugiau vaflinių trupinių.

Vietoj riešutų galite gaminti sausainius su vyšniomis, svarbiausia iš anksto pašalinti sėklas ir pašalinti uogas nuo drėgmės pertekliaus. Rezultatas – skanūs ir gražūs „Kaštoniniai“ sausainiai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.