Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra universalus garnyro priedas. Jie puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Svarbiausia, kad jie būtų sultingi ir aromatingi, kad nedingtų noras juos valgyti.

Yra daugybė jų gaminimo receptų. Tie, kurie nebijo eksperimentuoti, gali išbandyti įdomų produktų derinį. Rezultatas turėtų jums patikti.
Štai ko jums reikės:
- 400 g mėsos;
- 1 pomidoro;
- 70 g sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 3 šaukštai krakmolo;
- 3 šaukštai kukurūzų;
- 35 g grietinės;
- druska, pipirai, krapai.
Paruošimas žingsnis po žingsnio.

Pasirinkite patiekalui vištieną. Ją reikia smulkiai supjaustyti ir sudėti į trintuvo dubenį. Kartu su ja suplakite kukurūzus. Paruoštą masę reikia perkelti į patogų dubenį.
Į ją įdėti smulkiai supjaustytą pomidorą. Žalumynus taip pat reikėtų smulkiai supjaustyti.
Atskirame inde sutarkuoti sūrį. Į jį siųsti grietinę, jogurtą. Taip pat įmušti kiaušinį. Produktus pasūdykite ir gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į mėsos pusgaminį. Paskaninkite pipirais ir įberkite krakmolo. Maišykite ingredientus, kol gausis vientisa masė.

Paimkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant viryklės. Rankomis suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant keptuvės. Kepkite, kol iš abiejų pusių paruduos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
