Sekite mus Facebook'e!
Yra daugybė barščių receptų. Kiekviena šeimininkė jį ruošia savitai, net jei ir atlieka veiksmus pagal vieną receptą. Juk skonis labai priklauso nuo ingredientų dėjimo į puodą sekos. Tik nedaugelis žino, kas dedama pirmiau – kopūstai ar kepsnys.

Patirties turintys virėjai sako, kad daržovės į sultinį turėtų patekti jau išvirus. Mėsos virimo trukmė lemia sultinio prisotinimą. Idealiu atveju jam reikia 1,5-2 valandų.
Gamindami barščius su pupelėmis, meskite jas į puodą tuo pačiu metu kaip ir mėsą. Kai sultinys bus paruoštas, įmeskite visas daržoves tokia tvarka: bulves (priklausomai nuo veislės verdamos nuo 15 iki 25 minučių), tada kopūstus (priklausomai nuo šviežumo – 5-15 minučių). Morkų ir svogūnų kepsnys įmetamas prieš pat išjungimą.

Norėdami gražios sodrios spalvos, panaudokite keletą gudrybių. Prieš pradėdami kepti burokėlius apšlakstykite juos vyno actu arba citrinos sultimis. Taip pat galite pabarstyti cukrumi, tada daržovės skonis ir aromatas atsiskleis geriau.

Kad patiekalo skonis būtų intensyvesnis, virkite jį ant vištienos sultinio, įdėję sviesto. Tai daroma taip: bulvės supjaustomos kubeliais ir kepamos svieste, kol įgauna šviesią plutelę. Tai suteiks patiekalui išraiškingesnį skonį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
