Sekite mus Facebook'e!
Patiekalą paruošti taip paprasta, kad jį galės pasigaminti net ir labiausiai nutolę nuo kulinarijos įgūdžių. Net jei nemokate nieko gaminti, vadovaudamiesi receptu gausite skanų patiekalą. Išbandykite jį ir įsitikinkite patys.

Apskritai pagal šį receptą galima ruošti bet kurią vištienos dalį, jei norite pasimėgauti mėsa.

Taigi, paimkite kaklelius, šiek tiek juos nuvalykite. Pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę, kuri kabo. Nuplaukite jas po tekančiu vandeniu.

Paimkite česnako galvutę, atskirkite ir nulupkite skilteles. Sutrinkite jas peiliu. Česnako nėra daug, todėl jei esate šios daržovės mėgėjas, imkite jo daugiau.

Pasiruoškite keptuvę, įpilkite lieso aliejaus ir įmeskite česnakus. Šiek tiek pakepinkite, kad česnakas perduotų savo skonį aliejui.

Į keptuvę suberkite vištienos kaklelius. Juos reikia kepti, kol paruduos. Būtinai atidžiai stebėkite, kad kiekvienas kaklelis būtų apkeptas iš visų pusių. Jei susidaro plutelė – tai didelis pliusas skoniui. Ugnis turi būti maksimaliai padidinta, kad kepti, o ne virti.

Kai pasirodys raudonis, į keptuvę įpilkite šaukštą pomidorų pastos. Viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau. Dabar supilkite vandenį, kad jis apsemtų kokteilius. Pagardinkite patiekalą prieskoniais. Įpilkite sojų padažo, medaus.


Kai vanduo užvirs, nuimkite putas. Uždenkite dangčiu ir penkias minutes virkite nesumažinę ugnies. Tada nuimkite dangtį ir palaukite, kol vanduo išgaruos. Liks tirštas ir skanus padažas.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
